Societat

La Confraria del Cava es plantejarà “clàusules d'exclusivitat” per a les futures reines del cava

A l'entitat “no ha agradat” que la Reina del Cava d'aquest any, la periodista Anna Simón, presenti el Cap d'Any a la televisió brindant amb cervesa

El president de l'entitat assegura que el cava “és la beguda ideal” per a les celebracions

La Confraria del Cava es plantejarà si cal afegir “clàusules d'exclusivitat” perquè les futures reines del cava defensin aquest producte. I és que a l'entitat de Sant Sadurní d'Anoia “no ha agradat” que la Reina del Cava d'enguany, la periodista televisiva Anna Simón, presenti el cap d'any a la televisió brindant amb cervesa.

El president de l'entitat cavista, Toni de la Rosa, ha reconegut aquest desgrat i ha avançat que a la propera reunió dels confrares s'obrirà “un procés de reflexió interna” per si cal “afegir clàusules d'exclusivitat en els acords amb les futures reines del cava”.

Els cavistes, però, no s'han posat en contacte amb la periodista per parlar sobre aquesta qüestió. De la Rosa ha relatat que en els darrers 30 anys “mai ha passat un cas com aquest”, que hagi generat tanta polèmica. “Amb la il·lusió de seleccionar un personatge popular mai havíem pensat que podria passar això”, ha admès. L'objectiu és clar: “hem de mirar que no torni a passar”.

Tot i així, la Confraria del Cava deixa clar que els acords amb la reina del cava són que “ella assisteix a la coronació, a la investidura tardoral i aquí s'acaba la relació”. A més, Toni de la Rosa ha precisat que “ella pot contactar amb qui vulgui” de la mateixa manera que “qualsevol beguda és lliure de contractar espais publicitaris amb una cadena de televisió”. El sector del cava mai s'ha plantejat, col·lectivament, patrocinar unes campanades de Cap d'any, ha comentat.

Malgrat la polèmica, el president de la Confraria del Cava ha recordat que “a les festes de Nadal i de Cap d'any, històricament i tradicionalment, s'ha brindat amb cava”. Segons ell, així ho constata el fet que “són molts milions de consumidors a tot el món que avui brindaran amb cava”. En aquest sentit, ha destacat que el seu producte s'exporta a més de 150 països del món i se'n venen 240 milions d'ampolles, 180 milions només al mercat exterior.

De la Rosa ha insistit en recomanar el cava per celebrar el Cap d'any. “Es tracta d'un producte molt gastronòmic, i en aquests dies en què hi ha celebracions molt especials el cava és un magnífic acompanyant”. En aquest sentit, ha afirmat que el cava “és una beguda glamurosa, de celebració i romàntica” i ha assegurat que és “la beguda ideal” per a les festes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia