cultura

Mor a París Marina Ginestà, icona de la Guerra Civil

La seva imatge com a miliciana al terrat de l'Hotel Colón de Barcelona el 1936 va donar la volta al món

Ginestà ha viscut els últims 40 anys a la capital francesa, després de passar part de l'exili a la República Dominicana

Marina Ginestà, que es va fer coneguda com a icona de la Guerra Civil espanyola per una fotografia com a miliciana al terrat de l'Hotel Colón de Barcelona el 1936, ha mort aquest dilluns a París a l'edat de 94 anys, ha informat aquest el seu Manuel Periáñez. Ginestà ha mort en un hospital de la capital francesa, on ha viscut els últims 40 anys, després que l'exili la portés primer a França i després a la República Dominicana abans de tornar a Europa.

Ginestà va néixer el 29 de gener de 1919 a Tolosa, però el 1930 els seus pares es van traslladar a Barcelona, on de molt jove va militar a les joventuts del PSUC (Partit Socialista Unificat de Catalunya) durant la República.

Una fotografia presa pocs dies després de l'inici de la Guerra Civil al terrat de l'Hotel Colom de Barcelona amb un fusell a l'espatlla la va convertir en un símbol del conflicte, durant el qual va treballar d'intèrpret i de periodista.

Ginestà va sortir d'Espanya ferida al final de la guerra i va ser tractada a Montpeller abans d'embarcar a l'exili a la República Dominicana, en un vaixell on va conèixer el qui seria el seu primer marit.

De nou va haver de fugir el 1946 de la República Dominicana, perseguida pel dictador Rafael Trujillo.

Es va casar en segones núpcies amb un diplomàtic belga, amb el qual va tornar a Barcelona als anys 60.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia