Societat

Ateses 176 peticions de mediació veïnal a Salt, el 2013

Han servit per resoldre conflictes a les comunitats

Hi ha hagut 40 assessoraments jurídics i 19 tallers formatius

El servei de mediació, formació i assessorament de l'Oficina d'Habitatge de Salt va atendre l'any passat 176 sol·licituds de mediació. Es tracta sobretot de mediació en conflictes veïnals; alguns, per problemes concrets entre veïns, i d'altres, per alteració de les normes de la comunitat, falta de pagament de deutes, etcètera. Els primers –entre veïns– es resolen habitualment a través d'una reunió entre els afectats a l'Oficina d'Habitatge, a fi que exposin el seu problema i acordin ells mateixos la solució. Les mediacions demanades per presidents d'escala s'intenten fer efectives sobretot amb reunions de les comunitats. Per altra banda, el servei ha dut a terme 40 assessoraments jurídics a les comunitats, i 19 formacions a dins els mateixos edificis a fi de donar als responsables dels ens veïnals eines suficients per gestionar les seves comunitats. Es tracta tant d'aprendre a resoldre conflictes com, per exemple, de gestionar econòmicament les entitats.

Treball a quatre nivells

En els tallers de mediació i resolució de conflictes hi han participat durant el 2013 cinquanta presidents i secretaris. Totes aquestes actuacions s'emmarquen en el treball per millorar la cohesió al poble a través de la prevenció i el treball sobre els conflictes.

Les problemàtiques es treballen a quatre nivells: s'intervé en els conflictes que alteren la convivència entre els veïns, es tracten els problemes d'inseguretat, també es dediquen esforços a donar assessorament a les comunitats en qüestions econòmiques i, en darrer terme, s'informa i es fa pedagogia sobre la salubritat dins les comunitats. El servei el du a terme l'empresa Ètic Hàbitat, especialitzada a treballar qüestions relacionades amb l'habitatge, l'urbanisme i l'entorn comunitari, i que fa un any que treballa a Salt.

LA XIFRA

50
presidents
i secretaris de comunitats van participar en els tallers de mediació i resolució de conflictes l'any passat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia