Salut

salut

L'hospital d'Olot, un referent per a les dones que aposten pel part natural

El centre s'ha consolidat en l'especialitat i atrau parteres d'arreu de les comarques gironines

Després d'uns quants anys, hi augmenta el nombre de naixements

L'hospital Sant Jaume d'Olot s'ha consolidat com a referent per a les dones que opten pel part natural, fins al punt que té una clientela d'un 8% de mares d'altres comarques gironines que han escollit el centre per tenir-hi el seu fill. Segons les dades que han fet públiques els responsables d'aquest centre, fins a un 60% de les embarassades ateses a l'hospital olotí opten per aquest tipus de part, tot i que, finalment, aquesta xifra se situa en el 40%. Aquesta diferència és deguda, segons el gerent de l'ens, Carles Puig, a les dones en què cal optar pel part instrumentalitzat –amb anestèsia i instruments de suport, etc.– per qüestions de seguretat de la mare i del nadó.

Carles Puig ha remarcat que l'hospital d'Olot és pioner a Catalunya, juntament amb el Santa Caterina de Girona, en la promoció del part natural. Fa uns deu anys, va acceptar ser centre pilot en aquest àmbit i ara s'ha consolidat en aquesta especialitat. Segons ell, tot plegat ha estat possible gràcies a la implicació de l'equip de llevadores i obstetres.

El part natural es fa respectant el ritme de cada partera i sense la intervenció d'anestèsia epidural, ni oxitocina per accelerar el procés, sense sèrum, ni instrumental... Cal, a més, una llarga preparació en els mesos previs al part. L'hospital comarcal de la Garrotxa, el Sant Jaume d'Olot, té, per la seva part, les instal·lacions adequades amb elements com per exemple una piscina de part.

LES XIFRES

407
naixements
hi va haver a l'hospital Sant Jaume d'Olot durant l'any passat, un 40% per part natural.
16
persones
formen l'equip de llevadores i obstetres de l'hospital olotí, que és el comarcal de la Garrotxa.

Puja la natalitat després d'uns quants anys

El nombre de naixements a l'hospital d'Olot ha estat de 407 el 2013 i s'ha invertit la tendència a la baixa dels últims anys. Aquest fet contrasta amb l'índex de natalitat gironí, i és bastant significatiu per l'alt índex d'envelliment de la Garrotxa. Això no obstant, aquesta xifra està encara lluny de la del 2009, que va ser de 440 parts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia