Infraestructures

infraestructures

L'aeroport de Girona tindrà aquest estiu només nou destinacions noves

La instal·lació oferirà durant la temporada de vacances estivals un total de 69 destinacions, vuit menys que l'any passat

Ryanair cobrirà 49 rutes

L'aeroport Girona-Costa Brava oferirà aquesta temporada d'estiu un total de 69 destinacions, vuit menys que l'any passat; d'aquestes, nou són noves. Entre les novetats, hi ha tres destinacions que corresponen a vols regulars de Ryanair a Leeds (Regne Unit), Poznan (Polònia) i Rabat (Marroc). A més, una altra de les novetats d'aquest estiu és la ruta a Lviv (Ucraïna) que fa Wizz Air Ukraine. Així doncs, aquesta companyia, encarregada de fer dos vols setmanals a Kíev, n'incorpora dos més a Lviv.

També destaca el fet que la companyia Niki Lufthart comença a treballar a l'aeroport de Girona amb una oferta de connexions amb les ciutats austríaques de Graz, Linz i Salzburg, i la francesa Lorda. I també ho farà per primera vegada la companyia Danish Air, amb un vol xàrter a la setmana a Billund. A les ciutats de Graz i Linz, hi haurà una connexió a la setmana, mentre que a Salzburg i Lorda s'hi faran vols puntuals. Els vols xàrter a Billund estaran únicament operatius els mesos de juliol i agost.

A banda de Danish Air, deu companyies més utilitzaran les instal·lacions de Vilobí d'Onyar per fer-hi també vols xàrter.

Hegemonia de Ryanair

Després de Ryanair, la segona companyia amb més activitat a l'aeroport de Girona és Transavia, amb set vols setmanals a Amsterdam i tres connexions també setmanals a Rotterdam. A més, durant els mesos de juliol i agost, Transavia té previst intensificar les operacions amb vols addicionals xàrter a les mateixes destinacions.

La temporada d'estiu a l'aeroport Girona-Costa Brava va arrencar ahir, amb només 44 rutes de Ryanair, el nombre més baix dels últims deu anys. La companyia irlandesa posa en marxa aquesta setmana un total de 25 rutes, que s'afegiran a les dinou que hi ha hagut durant la temporada d'hivern, que continuaran. A més, hi ha cinc destinacions que funcionaran només durant els mesos més forts, i se n'ha endarrerit l'inici fins als mesos de juny i juliol. Així doncs, en total, en ple estiu hi ha previstes 49 rutes, molt per sota de les 65 que s'oferien l'any passat. Concretament, respecte a l'any passat, hi ha dinou rutes que no repeteixen i 46 que sí que ho fan –cinc de les quals, només en ple estiu–. I tres rutes noves, dues de les quals ja s'oferien aquest hivern.

LES XIFRES

49
rutes
cobreix la companyia irlandesa Ryanair, que estrena vols regulars a Leeds, Poznan i Rabat.
2
connexions
oferirà Transavia fins al mes d'octubre; es tracta d'Amsterdam i Rotterdam.
11
companyies
oferiran vols xàrter aquest estiu des de les instal·lacions de Vilobí d'Onyar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia