cultura

Les Anxovetes debuten avui en directe a Salt

El grup d'havaneres format per veus femenines actua a l'Espaid'Art (19 h)

Les Anxovetes, un grup d'havaneres format íntegrament per cantants femenines, debuten en directe avui amb el concert que oferiran a l'Espai Gironès dins el marc del festival Espaid'Art (19 h, gratuït). El grup està format per Marta Pérez (veu aguda) –sorgida dels Acousters–, Montse Ferrermoner (veu mitjana) i Tona Gafarot (veu greu) –que en breu traurà un disc en solitari–, acompanyades pel guitarrista Xicu Rovira, el sonso del grup.

Mai s'havia imaginat Tona Gafarot, filla d'un component de Voramar, que un dia formaria part d'un grup d'havaneres, un gènere musical que per influència paterna tenia “una mica avorrit”, segons confessa. Però si algú té la culpa, i n'és conscient, és ella mateixa. Diu que la idea de tirar endavant un projecte de veus en femení se li va concretar l'estiu passat, tot mirant per la televisió la retransmissió de la cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell, després de preguntar-se per què allà no hi havia dones cantant.

Ara ja són una realitat, i, tot i que deixen clar que no pretenen ni de bon tros “revolucionar” el panorama de les havaneres, sí que hi volen aportar un toc original amb la manera d'interpretar el repertori clàssic i tradicional de peces (no hi falten El meu avi, El canó de Palamós i El vell pesacador), gràcies a les veus, però també als arranjaments del guitarrista. Avui sortiran de l'ou, però estan convençudes que aquest és un projecte a llarg termini i no descarten ampliar la formació amb algun músic més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia