Política

Pla per eliminar barreres arquitectòniques a Blanes

Es va aprovar per unanimitat en el ple d'ahir arran d'una moció presentada pel grup d'ICV-EUiA

L'Ajuntament també va aprovar el reglament d'ús de les instal·lacions esportives

L'Ajuntament de Blanes va aprovar ahir per unanimitat la moció presentada pel grup d'ICV-EUiA per a la supressió de barreres arquitectòniques. En la moció, el grup identifica tot un seguit de zones no adaptades a la ciutat, i recorda que el 2006 es va fer la primera operació de supressió de les barreres entre Ca la Guidó i el centre de Blanes. Segons va explicar el regidor del grup Víctor Catalán, el grup s'ha reunit amb associacions de veïns i amb l'entitat Mifas i va identificar dues zones on és més urgent actuar. Una és la zona turística, on es dóna la paradoxa, segons Catalán, que és un dels municipis de la costa gironina amb més hotels adaptats però, en canvi, és de les que tenen menys passos adaptats al carrer.

La proposta aprovada inclou dur a terme un projecte de detecció i catalogació de les barreres arquitectòniques existents i establir un calendari i programa de supressió, tenint en compte els tres eixos plantejats per Mifas: eix Jaume I, zona turística i accessibilitat a les platges. Catalán va posar com a exemple Lloret de Mar, on disposen fins i tot d'un plànol d'informació turística amb una ruta destacada per on les persones amb mobilitat reduïda poden desplaçar-se fàcilment i en què s'assenyalen punts d'especial interès per a aquest col·lectiu.

Els portaveus de tots els grups van felicitar el grup d'ICV-EUiA per la iniciativa, però el regidor responsable de l'àrea, Manel Verde (PSC), va reivindicar les actuacions que ja s'han anat fent.

Nou reglament

El ple també va aprovar per unanimitat de tots els grups i l'abstenció de la regidora no adscrita, Lurdes Fàbrega, el reglament d'ús de les instal·lacions esportives municipals. El regidor d'Esports, Xavier Marcos, va exposar que s'ha treballat el reglament amb les entitats esportives i que fins i tot s'han arribat a fer “dotze versions del reglament”. Fàbrega va criticar que el reglament arriba “amb anys de retard”, atès que la Ciutat Esportiva es va inaugurar fa més de tres anys. Per Joan Salmerón, tot i el suport del seu grup, el reglament arriba tard “i ha estat un fracàs de participació ciutadana”. Tant ell com Fàbrega i el grup de CiU van demanar que el reglament aclareixi que les instal·lacions esportives seran d'ús prioritari per a esportistes, encara que s'hi puguin fer altres activitats, punt que es va incloure. D'altra banda, també es va aprovar –amb el vot afirmatiu de tots els grups i l'abstenció de la regidora no adscrita– una nova redacció dels criteris de percepció salarial dels treballadors municipals en casos d'incapacitat temporal i dels serveis ordinaris en festius i caps de setmana.

LA FRASE

Es dóna la paradoxa que els hotels són dels que estan més adaptats, però la ciutat no ho està
Víctor Catalán
regidor d'ICV-EUiA

LA DATA

2006
Any
en què es va fer la primera operació de supressió de barreres arquitectòniques entre Ca la Guidó i el centre.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia