Successos

Una nena que feia un joc d'aguantar sota aigua està a punt d'ofegar-se, a Lloret

La menor, de dotze anys, havia anat d'excursió amb l'escola al parc aquàtic Waterworld

El socorrista la va treure de la piscina i la va poder reanimar

Una alumna de 12 anys de l'escola Sagrada Família de Girona va resultar ferida ahir mentre participava en un joc de competició amb les seves amigues consistent a aguantar el màxim temps possible sota l'aigua sense respirar. Els fets van tenir lloc poc després de les onze del matí, a la piscina Llac Relax del parc aquàtic Waterworld de Lloret de Mar, on havien anat d'excursió. En veure que no sortia a la superfície, el socorrista es va llançar immediatament a la piscina i la va treure de dins. La menor havia tingut una aturada cardíaca i li va practicar les maniobres de reanimació. Gràcies a la ràpida intervenció, va aconseguir que recuperés el pols i va ser baixada a la infermeria. De manera paral·lela, el director de Parcs Aquàtics de la Costa Brava, Julià López Arenas, va donar la veu d'alerta, a través del telèfon 112. Segons va explicar, els sanitaris del SEM van arribar en qüestió de només 2 o 3 minuts. Va precisar, de fet, que tan sols 60 segons després que efectués la trucada, s'hi van posar en contacte per informar-lo que en un principi hi volien enviar una ambulància medicalitzada, però en aquell moment no era possible i van mobilitzar un helicòpter. A més de les professores, es va donar la circumstància que al parc també hi havia la mare de la nena, ja que el centre escolar realitzava ahir una de les sortides anuals en què també hi assisteixen els pares. Quan es va originar l'incident, no feia gaire estona que eren a les instal·lacions del Waterworld, on havien entrat a les deu.

A causa de l'aigua que es va empassar i del fet que va estar a punt d'ofegar-se, va tenir convulsions. Es va haver d'impedir, així mateix, que s'ofegués amb la seva pròpia llengua. A la infermeria, va ser atesa en un principi pel doctor del parc. Després, també la van examinar un metge i una metgessa del SEM. La doctora la va estabilitzar i va estar amb la nena més d'una hora. Malgrat que no xerrava, anava balbucejant. Va ser traslladada, a continuació, a l'hospital Trueta, on es quedarà uns dies en observació. Tot i que el seu estat era estable, va quedar ingressada a l'UCI pediàtrica. López es va posar en contacte a la tarda amb el centre i la família de la menor, que van voler agrair l'eficaç reacció dels serveis d'emergència del parc, que van evitar un tràgic desenllaç.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia