Economia

Bones perspectives del turisme pel pont de Sant Joan

El sector hoteler i del turisme rural preveu ocupacions que oscil·len al voltant d'un 80%, sobretot a la zona costanera

Es tracta d'un visitant català, principalment procedent de Barcelona

El pont de Sant Joan –que comença avui i acaba dimarts– indica una bona ocupació als establiments turístics de les comarques gironines. Des de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, segons dades obtingudes dels seus associats, es destaca que on hi haurà més turistes serà a les zones costaneres, sobretot a la Selva marítima i a la Costa Brava centre, on es calcula que hi haurà una ocupació hotelera d'entre un 80% i un 90%. Per contra, l'ocupació es preveu més baixa a les zones de l'interior de la Selva i a la comarca de la Garrotxa, amb una ocupació que oscil·larà entre un 45% i un 50% als hotels, i a la ciutat de Girona, on es preveu una ocupació d'un 60%. A les zones de muntanya, la Cerdanya i el Ripollès l'ocupació hotelera es preveu d'un 50%.

Pel que fa al turisme rural, el president de l'Associació Turisme Rural Girona, Ramon Corominas, va assegurar ahir que l'ocupació és bastant uniforme entre les diverses comarques i que el client principal en aquesta època és sobretot català i familiar, procedent de la demarcació de Barcelona i de l'àrea metropolitana. Tot i això, l'associació destaca que cada vegada més es detecta una major presència del client estranger, de França, Bèlgica i Alemanya, especialment durant l'estiu.

Marc Piferrer, president de l'Associació Turística d'Apartaments (ATA) de les comarques gironines va explicar que encara no tenen dades definitives, però hi va afegir que els turistes cada cop prefereixen estades més curtes. Des de l'Associació de Càmpings Girona, segons informa l'ACN, les previsions se situen entre un 80% i un 90% en els bungalous, i que els visitants es distribueixen de manera equilibrada entre la costa i la muntanya.

LA XIFRA

90%
d'ocupació
hotelera es preveu a la Selva marítima, on alguns establiments quedaran segurament complets.

LA FRASE

El client majoritari del turisme rural gironí és català i sobretot de Barcelona i rodalies
Ramon Corominas
PRESIDENT DE L'ASSOCIACIÓ TURISME RURAL GIRONA

Reserves per la temporada d'estiu

Quan falten pocs dies per la temporada d'estiu, el sector turístic ja s'atreveix a donar dades sobre com es presenta la temporada. Així, els hotelers expliquen que hi ha la sensació entre l a majoria dels associats que, a nivell d'ocupació, la temporada serà una mica millor que l'any 2013. La Federació d'Hostaleria de les comarques gironines està formada per deu associacions comarcals i locals i actualment té més de 1.500 empreses federades.

Des del turisme rural el nivell de reserves per a la temporada és de moment, lleugerament més baix que fa un any. Segons l'Associació Turisme Rural Girona, donat que el principal mercat del turisme rural és de caràcter intern, la crisi afecta directament la reducció de reserves. Així, els establiments que mantenen una bona ocupació ho aconsegueixen gràcies a les reserves de públics estrangers, especialment de França i Benelux, expliquen des de l'associació.No obstant, el turisme rural també preveu que els indicadors millorin a última hora, que és una tendència que es va consolidant en els darrers anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia