Política

MURIEL CASALS

PRESIDENTA D'ÒMNIUM CULTURAL

“Començarem a fer campanya pel doble sí”

“Hem d'eixamplar al màxim la participació en el referèndum del 9-N”

“Ens hem d'assegurar que l'11-S torni a ser un èxit”

Muriel Casals farà una conferència el 12 de juliol en el marc de les Jornades Catalunya Llibertat i Dignitat, una intervenció que tindrà com a eix la campanya Un país normal.

Què aportaran a les jornades?
Ens agrada ser en unes jornades tan significatives i tan compromeses amb el moment que el nostre país està vivint. Ens agrada ser-hi per aportar el que hem fet durant 53 anys per la llengua i la cultura del nostre país i el que estem fent en aquests moments, la campanya per eixamplar al màxim la participació en el referèndum del 9-N.
I com ho faran?
Expliquem que el que demanem no és cap cosa excèntrica ni estrambòtica, sinó el més normal del món: perquè la llengua, la cultura i la vida civil catalanes es desenvolupin amb normalitat, necessitem disposar de tots els instruments de què disposen els estats del nostre entorn. Amb totes les limitacions que tenen: que no decideixen la seva moneda, que tenen restriccions pel que fa al pressupost..., amb aquests restriccions, però no amb més. Volem ser membres d'Europa sense haver de passar pel filtre de les institucions espanyoles, amb les quals volem tenir una bona relació de veïnatge.
A qui es dirigeixen?
La campanya va adreçada a aquelles persones que tenen dubtes per dir-los que el millor que ens pot passar en aquests moments és decidir el nostre futur, o bé a persones que simplement viuen alienes a tot això, aquells que pensen que les coses passen i que no depenen d'ells. Volem explicar que el que passarà, el que està passant, depèn de cadascun de nosaltres. I com ho hem de fer? Amb una tasca artesanal, amb trobades en petits grups, parlant amb una persona, amb els veïns, a les botigues... Parlar i escoltar. Al país som una part important de persones que estem en tensió positiva, però n'hi ha d'altres que són indiferents. I hem de fer que s'adonin que tenen una oportunitat fantàstica de decidir i dissenyar el seu propi futur. És una aventura estimulant a la qual tothom s'ha de sentir convidat, que dóna felicitat. Tots els que hi treballem estem de bon humor, parlem en positiu.
Precisament no és aquest el to dels ministres del PP...
Són atacs que fan somriure, per no dir que fan riure. Com pot ser que una persona que coneix com funciona el món cregui que Catalunya es pot convertir en un cau del terrorisme internacional... Davant d'això, nosaltres aixequem un castell, amb un enxaneta que fa l'aleta que et saluda per agradar.
Com afronten el 9-N?
Ens posarem a fer campanya pel doble sí, però abans hi ha una fita clau que és l'11-S; ens hem d'assegurar que torni a ser un èxit fantàstic. Al setembre hi haurà un referèndum a Escòcia, uns ciutadans europeus que votaran el mateix que volem nosaltres, i això va a favor nostre. Les coses semblen impossibles fins que passen. Nosaltres estem fent que passin i que siguin possibles... Si fa cinc anys ens haguessin dit que estaríem fent una campanya per la independència de Catalunya, hauríem dit que és impossible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia