Societat

El Vol Gastronòmic de Girona ja té 600 reserves fetes

Aquesta xifra representa que l'espai ja té cobert el 70% de la capacitat prevista fins al seu tancament, al setembre

L'espai Vol Gastronòmic Girona, que aquests dies s'està instal·lant damunt de l'Onyar, a la confluència entre el pont de Pedra i el carrer Santa Clara, ja té confirmades 600 reserves, un 70% de la capacitat prevista fins al mes de setembre. El nombre de reserves respon a l'expectativa creada per aquesta idea promoguda per l'empresa IXCE, de capital privat, i amb el suport tant de l'Ajuntament de Girona com de l'associació Girona Bons Fogons.

La previsió és que el restaurant –de caràcter itinerant i els promotors del qual aspiren que recorri les principals capitals europees– obri el 19 de juliol i que estigui en aquest lloc fins al setembre. S'oferiran dinars els divendres, dissabtes i diumenges, i sopars els dijous, divendres i dissabtes, i únicament s'admeten reserves fetes per internet. En cada servei hi ha lloc per a un màxim de divuit comensals, que podran interactuar amb els cuiners convidats durant la preparació de les seves creacions —la cuina, de fet, serà en un dels extrems de la construcció, davant per davant de la taula dels comensals–. El mòdul fa dinou metres de llarg i estarà mig penjat per damunt de l'Onyar, a uns 7 metres d'altura.

Una experiència “única”

Entre els cuiners, de moment hi ha confirmada la participació de Toni Vallory, Pere Malagelada, Josep Sabrià, Jaume Vila, Sergi Ballús, Carme Picas i Jimena Apellániz. Aquest protagonisme rotatiu pel que fa als fogons del Vol, en mans d'alguns dels cuiners més reconeguts de la demarcació, ha de convertir cada àpat en “una experiència única”, segons manifesten els promotors de la iniciativa. L'objectiu és també convertir l'espai en un aparador de la diversitat i riquesa gastronòmica de les comarques gironines, tant pel que fa als productes com a la seva elaboració.

LA DATA

19.7.2014
obrirà les portes
el Vol Gastronòmic de Girona. Hi estarà uns dos mesos i mig i llavors anirà a altres ciutats.

LA XIFRA

18
comensals
podran participar en cada un dels àpats, que seran preparats per diversos cuiners gironins.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia