Urbanisme

Girona fa part de l'obra d'Adif al parc Central, i estarà a l'octubre

L'Ajuntament assumeix un àmbit que pertocava a l'Estat per evitar més retard en la recuperació de l'espai

Només faltarà que Foment adeqüi la part de la llosa aquest 2014

L'Ajuntament de Girona assumeix la recuperació d'un àmbit que inicialment pertocava a Adif: arreglar el parc Central per evitar més demora en la reposició de l'espai, que el mes d'agost farà sis anys que està en obres. Això fa que les obres de reurbanització del carrer Bisbe Sivilla, que s'havien d'acabar aquest mes de juliol, no s'enllesteixin fins a l'octubre, perquè l'àmbit d'actuació és superior al previst en un començament.

El regidor responsable del projecte ferroviari, Carles Ribas, explica que en les converses amb el Ministeri de Foment es va decidir ampliar l'àmbit d'acció i, per això, fa setmanes que es van retirar les tanques. Ribas indica que “així els treballs quedaran fets fins a la llosa mateix, això no vol dir que després passem la factura a Adif”. Tot plegat ho haurà d'incloure el conveni que el consistori gironí vol signar amb Foment per establir els acords bàsics de reposició de tota la zona.

Tot fet a final d'any

El màxim responsable municipal d'Urbanisme i del projecte ferroviari admet que els canvis en la direcció d'Adif han comportat un retard en les negociacions amb aquest ens sobre la reposició del parc Central. Amb l'assumpció del consistori d'una franja més del que li pertocava i que ja estava dins de les tanques de l'obra s'evita, però, endarrerir més una obra que els veïns fa mesos que desitgen que s'acabi, ja que suporten treballs des de l'any 2008.

Ribas, però, indica que ja s'ha nomenat un nou interlocutor que està previst que la setmana que ve vingui a Girona per conèixer de primera mà la situació de les obres. Amb l'ampliació del radi d'acció del consistori, Adif només haurà de reposar la part pròpiament dita de la llosa de l'estació subterrània.

Cal tenir en compte que els treballs de reurbanització del carrer Bisbe Sivilla es van adjudicar a la mateixa unió temporal d'empreses que treballava per a Adif. En tot cas, Ribas certifica que les primeres converses amb els nous responsables de l'ens públic “posen com a calendari de finalització de les obres aquest any 2014”. Les previsions i els calendaris de reposició s'han anat endarrerint per alguna problemàtica, i els veïns exigeixen que els treballs s'acabin.

Per altra banda, l'obra de reforma de la plaça Mare de Déu de Montserrat també experimenta una mica de retard i s'acabarà durant aquest mes.

LA XIFRA

6
anys
farà, a mitjan mes d'agost, que el parc Central està en obres, i sembla que duraran fins a final d'any.

Anàlisi del projecte europeu de l'impacte del TAV

Una seixantena de persones van participar ahir en la trobada tècnica del projecte Enterhub, on Girona i onze ciutats europees més de mida mitjana analitzen l'impacte que suposen els nodes ferroviaris. El projecte, que lidera la ciutat italiana de Reggio Emilia, està en l'actualitat en fase de diagnosi. El coordinador gironí del projecte, Jordi Xirgo, destaca que amb l'exposició de les problemàtiques i la comparació amb la resta de ciutats “ens fan veure que “el TAV suposa molt més avantatges que inconvenients”. Admet que els anys de molèsties i obres són un escull, però considera que cal treure'n profit des de la ciutat, però també des del barri de Sant Narcís. És cert que es considera que caldria una major integració del transport metropolità o saber com es resol l'arribada de molts vehicles al centre. El projecte, amb propostes concretes d'actuació, estarà acabat l'abril del 2015. Europa obliga a fer que les entitats locals i els ciutadans en siguin protagonistes. Josep Campmajó coordina el grup de suport local i detalla que “la diagnosi l'obrirem al ciutadà perquè la conegui i hi faci propostes d'actuacions” que han de ser reals per tirar-les endavant. Avui hi ha trobada política del projecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia