Societat

La Diputació de Girona col·labora en l'atenció a prostitutes

La Diputació de Girona, el Dipsalut (el seu organisme de salut pública) i Genera (associació en defensa dels drets de les dones) han signat un conveni de col·laboració, per al període 2014-2016, per dur a terme un projecte d'atenció integral a dones que exerceixen la prostitució.

Segons va explicar ahir la Diputació en un comunicat, la situació d'aquestes dones les converteix en un col·lectiu amb alt risc d'exclusió social i la seva vulnerabilitat s'evidencia quan intenten accedir a la xarxa de serveis normalitzats. L'aïllament i la discriminació que pateixen dificulten que puguin conèixer i fer efectius els seus drets. Per això, l'objectiu del projecte és construir un pont entre una realitat aïllada que pateixen aquestes dones i els recursos comunitaris, potenciant el coneixement dels drets i facilitant l'accés als serveis d'atenció.

El pla inclou l'atenció integral a dones que exerceixen la prostitució, la intervenció directa en espais de prostitució, millora de la prevenció dela sida i altres malalties de transmissió sexual i la prospecció del territori, a més de contribuir a l'acollida i a la integració social de les dones.

El programa de Genera té un pressupost de 58.037,26 euros anuals per als anys 2014, 2015 i 2016, dels quals la Diputació i Dipsalut n'aportaran 32.000 cada any (55,14%).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia