Economia

Can Castelló tanca les portes a Santa Clara

La pastisseria era, segons els seus propietaris, l'establiment d'alimentació més antic de la ciutat

Continuaran amb l'activitat del càtering

La pastisseria Castelló ha tancat les portes de la botiga de Santa Clara, on era des de l'any 1954, ara fa seixanta anys. Ahir encara es treien mobles i material i, a mitja tarda, la pastisseria ja tenia la porta abaix i cap rastre d'activitat. Continuaran, però, segons fonts properes als propietaris, oferint càterings que s'elaboraran en un nou obrador.

El tancament de la pastisseria tindria a veure amb l'actualització del lloguer, en aplicació de la llei d'arrendaments urbans, que ha fet que es multipliqués el preu que paguen per al lloguer alguns establiments històricament situats en un mateix local i que pagaven lloguers actualment molt per sota del preu de mercat.

Amb el tancament de Can Castelló es posa fi a un dels establiments més emblemàtics de la ciutat, pel qual han passat bona part dels gironins a comprar, per exemple, els xuixos. Aquest ha estat sens dubte un dels productes més populars que ha elaborat la pastisseria, del qual se senten molt orgullosos, que és el dolç que més identifica la ciutat de Girona. Així mateix ho diu un dels lemes de l'establiment que van convertir en marca: “El xuixo de Can Castelló, l'autèntic de Girona.” Aquest diari no va poder contactar ahir amb el propietari per valorar el tancament.

Cent setze anys

Can Castelló va néixer com a forn de pa el 1898 impulsat per Julià Castelló i Moré. Estava situat a l'antiga plaça del Molí, a tocar de la fàbrica Grober. Julià Castelló havia après l'ofici en una fleca del carrer Santa Clara. Quan les reordenacions urbanístiques van imposar-ho, Can Castelló va traslladar la botiga al carrer del Perill, i van mantenir el forn de pa a la ronda de Ferran Puig. No va ser fins al 1954, ara fa seixanta anys, que Lluís Castelló i Pericot, fill de Julià, va convertir la botiga de Santa Clara (on el seu pare havia après l'ofici) en la nova fleca Castelló. Hi venien pa i pastes. Va ser el següent en la nissaga, Julià Castelló Viguera, qui va optar per dedicar-se íntegrament a la pastisseria amb l'objectiu d'oferir un producte de màxima qualitat. Criteri que han mantingut fins ara. La nissaga va continuar amb Julià Castelló Pérez, que ha dirigit l'establiment els darrers anys.

LES DATES

1954
Es va obrir
la botiga situada a Santa Clara, on hi ha hagut la pastisseria fins al seu tancament.
1898
Julià Castelló i Moré
va obrir un forn de pa a l'antiga plaça del Molí del barri del Mercadal.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]