Política

1,8 milions de catalans reclamen votar amb una històrica V a Barcelona

La Gran Via i la Diagonal s'omplen per fer realitat el mosaic de la senyera de la Via Catalana 2014, impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural

“La mobilització més gran d'Europa”, una realitat

Ja és una realitat. Milers de persones -1,8 milions de persones, segons la Guàrdia Urbana- han omplert la Diagonal i la Gran Via de Barcelona per la V, “la mobilització més gran d'Europa”, tal com va dir la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell.

Des d'abans de les 15h de la tarda, milers de persones han omplert la ciutat comtal per participar en la V que ha reclamat poder votar el pròxim 9 de novembre sobre el futur polític de Catalunya. La Via Catalana de la Diada d'aquest 2014 ha superat el mig milió d'inscrits de l'any passat, xifra superada amb escreix aquesta tarda i que ha permès conformar el mosaic d'onze quilòmetres, una senyera en forma de V per reclamar aquest dret a vot.

El moment àlgid en què s'ha completat la V, a les 17.14h, l'ha culminat una noia que el dia de la consulta, el 9 de novembre, farà 16 anys i que ha dipositat un vot simbòlic a una de les urnes de l'escenari principal, a la plaça de les Glòries, simbolitzant la voluntat de votar i de victòria. El lema que encapçalava el vèrtex de la V era “El 9-N votarem, el 9-N guanyarem”.

En un ambient festiu, els manifestants han començat a ocupar els diferents trams a primera hora de la tarda. Des de les 16h han començat les actuacions musicals als escenaris situats als extrems de la Diagonal i de la Gran Via. Cap a les cinc de la tarda, les dues capçaleres, situades a 200 metres del vèrtex, han començat a caminar per completar la V a la plaça de les Glòries.

Un altre moment destacat ha estat l'inici de l'onada gegant que han fet els participants. A més de poder escoltar i cantar, tant el Cant de la Senyera a l'inici de la V, com els Segadors, que ha posat el punt final a la concentració.

Un èxit de convocatòria que ha acabat passades les 18h de la tarda amb els parlaments de Carme Forcadell (ANC), Muriel Casals (Òmnium Cultural)i Josep Maria Vila d'Abadal (AMI), en què han reclamat que el 9-N es treguin les urnes al carrer i que es mantingui la unitat dels partits que estan a favor de la consulta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia