Política

Catorze raons per un futur en llibertat

La sèrie ‘Catalunya enfront del Minotaure' de Presència, d'Antoni Sant, en un llibre que es ven amb el diari

Presència va publicar durant el primer semestre d'enguany la sèrie Catalunya enfront del Minotaure, en la qual l'advocat gironí Antoni Sant Blanc feia un repàs a l'actualitat catalana a través d'un viatge per la història de Catalunya, des del 714 fins aquest significatiu 2014. Ara la sèrie ha esdevingut llibre, publicat per l'editorial Llibres del Segle, amb el títol 14 raons d'un país que s'obre el món El volum es podrà comprar conjuntament amb El Punt Avui a partir de divendres dia 24 i durant tot el cap de setmana als quioscos.

“Ja som a la recta final de l'any que ha de ser clau per saber si Catalunya tindrà lloc en el concert europeu dels estats. Per sortir airosos d'aquest tràngol, que Manuel Costa-Pau anomena «procés laboriós, ple d'esculls, assetjat de recels, infestat de malentesos», tenim, tanmateix, una medicina infal·lible. Qui l'ha provada en diu meravelles. Aquesta medicina no és altra

que transitar per la nostra història conduïts per grans mestres com ara Ferran Soldevila, Jaume Vicens Vives o Pierre Vilar”, escriu Sant en el primer capítol per aclarir les seves intencions en escriure el volum. Unes intencions, resumides, d'altra banda, en una frase del mateix Soldevila: “Solament la veritat –històrica– ens farà ciutadans lliures.”.

14 raons d'un país que s'obre al món consta de catorze capítols, un recorregut que es fa a la inversa del temps. Comença amb Un matí de novembre d'aquest 2014 i acaba l'any 714 parlant d'Infranj i l'exportació”. Sant creu que “el llibre ja serà un èxit si aporta tan sols un modest gra de sorra a la tasca comuna de carregar les bateries mentals i morals dels ciutadans –els convençuts, els escèptics i els vacil·lants– amb l'energia dels que ens han precedit en una feixuga però apassionant aventura”.

Miquel Berga, professor de literatura anglesa a la UPF, ha estat l'autor del pròleg de 14 raons... del qual en destaca la prosa “vigorosa, apassionada i emotiva” de Sant. El pintor saltenc Lluís Mateu ha il·lustrat cada capítol, tal com va fer a Presència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia