Política

El Punt Avui rep el Premi Nacional Lluís Companys

El guardó, atorgat per l'ERC de Sants, destaca el compromís del diari amb Catalunya

Santiago Vidal i el Cercle Català de Negocis, altres premiats

El Punt Avui va rebre ahir un dels guardons de la vintena edició dels premis nacionals Lluís Companys, que atorga el Casal d'ERC de Sants-Montjuïc, “pel seu compromís amb Catalunya i el seu esforç continuat en la normalització de la llengua en el camp del periodisme”.

El premi distingeix la trajectòria històrica dels dos diaris pioners de la premsa en català, l'Avui i El Punt, com també la nova capçalera d'El Punt Avui, sorgida de la fusió dels dos rotatius. Els premis guardonen persones i entitats que s'hagin distingit en la defensa del país en els aspectes culturals, econòmics o polítics.

El director d'El Punt Avui, Xevi Xirgo, va rebre ahir al vespre el premi, en un acte que va tenir lloc al mateix casal d'ERC de Sants-Montjuïc. Després d'agrair la concessió del guardó, Xirgo va destacar que el compromís del diari amb el país forma part inherent de la línia editorial del rotatiu. “És una qüestió de coherència. Vam decidir que tindríem una sola línia i que seríem transparents. El lector no és estúpid i ho percep”, va manifestar Xevi Xirgo.

En el mateix acte, també va rebre el premi Lluís Companys el magistrat de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal, que malgrat haver excusat la seva presència, va acceptar el premi i va rebre un sonor i emotiu aplaudiment dels assistents. El Cercle Català de Negocis també va rebre el premi pel “seu esforç en mostrar la viabilitat econòmica de la República Catalana”.

Un dels premis més emotius de la vetllada va ser el que es va concedir a la poetessa Conxita Julià, de 94 anys, coneguda per ser “la noia del mocador”, que es cartejava regularment amb el president Companys. El cantautor Jaume Arnella també va rebre un altre dels premis de la nit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia