cultura

La portalada de Ripoll centra una novel·la

‘La bíblia de pedra' de Marc Capdevila es presenta avui a Ripoll

L'escriptor osonenc Marc Capdevila Clapera centra la seva tercera novel·la, La bíblia de pedra (Edicions 62), en la construcció de la portalada de Santa Maria de Ripoll, en el segle XII, i pren aquest fet històric com a punt de partida per a una trama que combina “història, art i intriga”. El metge i escriptor Daniel Palomeras presentarà avui La bíblia de pedra a la sala Josep Maria Anglada de la biblioteca Lambert Mata de Ripoll (19.30 h).

“Una altra Bíblia quedà, com pertocava, a l'escriptori del monestir de Ripoll. I fou en les seves miniatures primoroses i en les indicacions que Oliba havia deixat escrites abans de morir amb relació a la perfecció geomètrica absoluta, que l'abat Gausfred es basà per dissenyar la gran portalada de Santa Maria de Ripoll”, escriu Capdevila a La bíblia de pedra. L'estiu del 1162, mentre va prenent forma la portalada –el somni compartit del comte Ramon Berenguer IV, l'abat Gausfred i el mestre artesà Ermengol–, Ripoll s'omple d'activitat i, al mig de l'enrenou, una jove meuca agonitza en estranyes circumstàncies.

Marc Capdevila és també autor de les novel·les Aigua pudenta i La Querosenca, és guionista de la sèrie web Solisombra i ha realitzat diversos documentals televisius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia