Política

Els partits pro consulta pressionen Mas perquè no faci marxa enrere

ERC i la CUP demanen a l'executiu que millori el procés participatiu del 9-N i que augmenti els punts de votació

ICV veu cabdal fer un acte unitari de protesta

L'endemà que el govern espanyol iniciés el camí per impugnar també el nou 9-N al TC, la dirigent d'ERC Marta Rovira va demanar “a tothom” que vagi “fins al final”, si bé es va limitar a demanar al govern català una “actitud de defensa” del dret de vot, i va centrar les crítiques en l'executiu de Rajoy. “Podrà impugnar tot el que vulgui, estan a prop d'impugnar el que pensem”, va lamentar, si bé va deixar clar que el que passi el 9-N “no dependrà de les impugnacions i les suspensions del TC. “El 2010 vam sortir al carrer contra una sentència injusta; ara el TC no ens farà tornar a casa”, va insistir.

Igual que ERC, la intervenció del diputat de la CUP Quim Arrufat també sotmetia a pressió l'executiu de Mas perquè aquest cop no abandoni l'organització del nou 9-N. El procés participatiu ha de continuar endavant, malgrat que “el govern espanyol actuï com un tribunal de la inquisició”, afirmava el parlamentari. “El 9-N no admet més retirades ni reculades”, hi afegia. De fet, Arrufat va instar Mas a millorar el procés pel que fa a la campanya d'informació i els punts de votació, que, a parer d'ERC i la CUP, haurien de ser més nombrosos. A més, Arrufat va plantejar ahir que en alguns casos es pugui votar presentant el padró a més del document d'identitat.

Els ecosocialistes, per la seva banda, es van limitar a fer una crida a la mobilització el 9-N amb totes les vies d'expressió que vulguin els ciutadans, la qual cosa inclou el vot en una urna. Per ICV, l'important és fer un acte unitari de protesta contra la decisió del PP de “prohibir la democràcia”. “Poden intentar il·legalitzar-lo, però no impedir-lo”, assegurava el coordinador del partit, Joan Herrera. D'acord amb aquest objectiu, els ecosocialistes feien una crida a tots els demòcrates i al PSC a expressar-se el dia 9. El coordinador va avalar que el govern mantingui el procés participació i encara més quan la impugnació és fruit d'una maniobra de Rajoy per “ocultar els casos de corrupció”.

LES FRASES

Una altra decisió del TC no ens farà tornar a casa, hem de continuar endavant amb el 9-N
Marta Rovira
diputada d'ERC
Poden intentar il·legalitzar el 9-N, però no podran aturar-ne la mobilització
Joan Herrera
diputat d'ICV
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia