Medi ambient

Certificat de benestar animal per a Llet ATO

Amb una quota de mercat del 6,5%, la lletera de Vidreres té a punt més productes

L'empresa lletera de Vidreres ATO va rebre ahir una distinció especial, el certificat de l'Associació Espanyola de Normalització i Certificació (Aenor) de benestar animal. És la primera empresa de l'Estat que rep aquest reconeixement. Segons el president d'ATO, Jaume Pont, “el certificat demostra” que estan fent “bé les coses”.

La lletera catalana, amb una quota de mercat del 6,5%, prepara nous productes per consolidar-se en el sector i continuar sent la marca número u a Barcelona i la tercera en el conjunt de Catalunya.

Acompanyat del director general d'Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, va ser ahir a les instal·lacions d'una de les granges d'ATO. El certificat Aenor acredita, entre altres factors, una alimentació, un allotjament i un estat de salut òptims dels seus animals. Pelegrí va assenyalar que ATO és una empresa “exemplar” perquè vol aportar “valor afegit als seus productes” i “perquè vol estar a l'altura dels temps i de les circumstàncies”.

El certificat Aenor de benestar animal en explotacions ramaderes segueix el model referencial europeu Welfare Quality. La distinció acredita que les organitzacions alimentàries compleixen els requisits del model Aenor de benestar animal, desenvolupat juntament amb l'IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries), pertanyent a la Generalitat de Catalunya. A més, s'ha comprovat la traçabilitat de la llet ATO envasada, garantint que procedeix de les granges avaluades favorablement en base als criteris de benestar animal.

118 milions de litres

ATO té sis granges de boví a Catalunya, que van produir 118.260.000 litres de llet durant l'últim any. En el discurs del lliurament, el conseller va felicitar ATO.

L'empresa, creada l'any 1970, és la marca làctia de referència en la nutrició bàsica del consumidor català, segons destaca l'empresa. ATO s'esforça per oferir al consumidor una àmplia gamma de productes (llet, nates, mantega, formatges, etc.) amb ingredients naturals que aporten salut i el sabor d'una alimentació natural, sana i equilibrada per a tota la família.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia