Política

L'oposició força que Jordi Pujol i els fills compareguin a la comissió d'investigació

ERC i ICV-EUiA també exigeixen que Felipe González i José María Aznar vagin al Parlament

La comissió començarà dimarts sota la presidència de la CUP

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, haurà de tornar a comparèixer al Parlament en la comissió d'investigació sobre el frau fiscal i l'evasió fiscal que començarà dimarts. Tots els partits de l'oposició han demanat el seu nom i els dels tres fills imputats, Oriol, Oleguer i Jordi, que també hauran de donar explicacions als diputats.

Les demandes de sol·licitud d'ERC, el PSC, el PP, ICV-EUiA, Ciutadans i la CUP se centren en la família Pujol, mentre que CiU s'esperarà a dilluns per fer pública la llista definitiva. L'oposició, per tant, suma majoria i la família Pujol haurà d'anar a la comissió, però la resta de compareixents encara no estan clars, perquè s'haurà de veure quines majories teixeixen els partits. Els republicans i els ecosocialistes, per exemple, reclamen la presència dels expresidents espanyols, Felipe González, i José Maria Aznar; la CUP posa els focus en alguns empresaris com Josep Lluís Núñez o Emili Cuatrecasas, i Ciutadans ha situat a la seva llista el president de la Generalitat, Artur Mas.

Altres noms que també apareixen en algunes sol·licituds són els d'Alícia Sánchez-Camacho, Cristóbal Montoro, Manuel Bustos, Marta Ferrusola i els exfiscals Mena i JIménez Villarejo, entre altres.

LES FRASES

Volem clarificar si estem davant del cas Pujol o del cas Convergència Democràtica
Joan Mena
PORTAVEU ADJUNT ICV-EUIA
Hem demanat que comparegui Mas perquè ens expliqui si tenia coneixement d'aquesta trama
Carina Mejías
PORTAVEU DE CIUTADANS

LA DATA

03.11.14
Es crea
la comissió d'investigació sobre el cas Pujol, que serà presidida pel diputat de la CUP David Fernàndez.

Desconeixença de l'herència de l'expresident

L'assessor fiscal de la família Pujol des de 1983, Juan Antón Sánchéz Carreté, va assegurar ahir al jutge Pablo Ruz que no li consta que l'expresident català i el seu primogènit tinguin comptes a l'estranger i que no va saber res de la suposada herència que van rebre els fills fins setmanes abans que Jordi Pujol la fes pública. Carreté va explicar que simplement Pujol li va preguntar com calia tractar aquest assumpte i ell li va donar la seva opinió.

Carreté va declarar com a testimoni a l'Audiencia Nacional en l'últim dia de la roda de declaracions de 36 imputats i testimonis davant del jutge que investiga l'origen de la fortuna a l'estranger del primogènit de la família Pujol, Jordi Pujol Ferrusola. A part de l'assessor fiscal, també ha comparegut Jordi Puig Godes, germà de Felip Puig, que ha negat cap relació amb Pujol Ferrusola, així com altres empresaris que suposadament van fer negocis amb el fill gran de l'expresident.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia