Medi ambient

El 2014, segon any més càlid des del 1950

El Meteocat fa balanç de l'any passat i destaca aquesta dada de Girona

El Servei Meteorològic de Catalunya –el Meteocat– va fer ahir balanç en una nota del 2014 i una de les dades que va destacar per demostrar que havia estat “un any majoritàriament càlid” va ser el fet que a Girona ha estat el segon any més càlid des del 1950. També ho va ser a Lleida. I a l'Observatori de l'Ebre, que va iniciar els registres el 1905, s'ha comptabilitzat com el més càlid junt amb el 2011. En canvi, a Barcelona ha estat el tercer any més càlid després del 2006 i el 2003. El Meteocat, que destaca que el 2014 ha estat l'any més càlid a Europa des que hi ha registres, especifica que només al nord-oest del país es pot parlar d'any termomètricament normal.

Pluviometria

A més de càlid, el 2014 també va ser un any plujós. En terres gironines, sobretot, com és lògic, a la Cerdanya, el Ripollès i la Garrotxa, tot i que el Meteocat també destaca “la franja que abraça la zona occidental de les Alberes fins a les Gavarres”. Al costat contrari, entre les zones on va ser sec, hi ha el litoral del golf de Roses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia