Política

Mas demana comparèixer aviat al Parlament

Envia una carta a De Gispert després que ERC el forcés a anar-hi

El govern lliura la documentació a la comissió

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat per carta a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, comparèixer a la cambra com més aviat millor, segons fonts del govern. Després que ERC forcés Mas a comparèixer a la comissió d'investigació del frau fiscal i la corrupció, el president vol donar explicacions no més enllà del febrer i així ho va fer arribar a De Gispert. De fet, el govern no va amagar el seu malestar pel fet que els republicans forcessin una compareixença que ja havien rebutjat quatre vegades i van acusar ERC de distreure de l'objectiu de les eleccions del 27-S: la independència.

També ahir el govern va lliurar a la comissió tota la documentació requerida a la qual podia accedir a través de registres centralitzats i mitjans electrònics. Es tracta, sobretot, d'informacions datades des del 1996 fins ara, que també seran publicades al portal de la transparència. Els partits exigien documentació sobre els recursos públics de la Generalitat des del 1983; els informes de fiscalització corresponents de les obres; les adjudicacions, els contractes i les subvencions; la relació d'empreses contractades entre el 1980 i el 2003 participades per membres de la família Pujol Ferrusola, i el registre de visites al president entre el 1980 i el 2003, entre altres documents.

La Generalitat, però, adverteix que buscar la informació anterior al 1996 podria provocar el “bloqueig del funcionament ordinari” de l'administració. Per poder atendre la petició de la comissió d'investigació, l'executiu estudia contractar expressament personal especialista perquè regiri els arxius de la Generalitat.

La institució, a més, no va disposar de cap tipus de registre de contractació pública fins al 1986. A partir d'aquest any, segons va informar el govern en un comunicat, es van començar a registrar manualment les contractacions públiques que superessin els 25 milions de pessetes. El procés d'informatització de tota la documentació va començar el 1996. El 2011, l'executiu de Mas va crear l'oficina de supervisió i avaluació de la contractació pública. Per obtenir la informació aportada, el govern va subratllar ahir que ha emprès una “tasca intensa” de recerca amb la Intervenció General i la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia