Política

ERC creu que les mesures de Mas permetran votar el 27-S “amb plena llibertat”

Amorós diu que cal tenir-ho tot a punt per fer possible la independència si és l'opció majoritària

ICV creu que el president diu vaguetats i actua de candidat

El diputat d'ERC Oriol Amorós va valorar ahir positivament el full de ruta que poques hores abans havia presentat el president, Artur Mas, per als pròxims sis mesos. Uns treballs que, segons el republicà, han de permetre el 27-S votar amb plena llibertat, per la qual cosa els republicans es van comprometre a donar-hi l'impuls necessari i també a controlar-los per garantir el seu compliment. “Cal treballar fort, amb il·lusió i rigor”, va explicar el republicà, que també va avançar que en els pròxims mesos s'incorporaran al govern experts que hagin estat consensuats entre CiU i ERC per acabar d'encarrilar tot el mecanisme d'actuació.

Amorós, com anteriorment havia anunciat el president, també va remarcar la necessitat d'ampliar el consens amb tots “aquells demòcrates que, si guanya la independència, respectaran el resultat i s'implicaran en el procés d'acord amb la correlació de forces després de les eleccions”, va explicar. “I nosaltres ens presentem com el sí de les esquerres”, va puntualitzar.

D'altra banda, des d'ICV-EUiA, la diputada Dolors Camats va acusar Mas d'actuar més com a candidat que no com a cap de l'executiu català.“Tenim un president que fa 51 mesos que governa i ens diu que els mesos importants són aquests set que queden”, lamentava. La líder dels ecosocialistes creu que la llista de mesures és un reguitzell de “vaguetats, promeses i coses que ja s'estan fent”. Més contundents es van expressar els portaveus del PP, el PSC i C's.

La CUP, al full de ruta

El diputat popular Enric Millo considera l'anunci de Mas una “broma pròpia de carnestoltes” i veu en l'anunci “l'acord ocult” entre CiU i ERC per aguantar “de manera artificial i amb respiració assistida” fins a final de legislatura. Pel diputat del PSC Maurici Lucena, Mas ha protagonitzat “un acte més propi d'un discurs d'investidura”, i mentrestant la CUP demanarà en la reunió de les formacions que negocien el full de ruta cap a la independència “un canvi d'actitud i d'orientació” si volen que “hi hagi alguna cosa per negociar” després de l'“aturada” en què CiU i ERC han sumit el procés sobiranista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia