Educació

La UdG i la UB creen un grau de fisioteràpia en anglès

El grau interuniversitari en fisioteràpia única a Catalunya s'impartirà al Campus de la Salut de la UB

Aquesta iniciativa ha estat dissenyada per l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport

La Universitat de Girona (UdG), a través del seu centre adscrit, l'Escola Universitària de la Salut i de l'Esport (EUSES), conjuntament amb la Universitat de Barcelona, crearan el que serà el primer grau interuniversitari en fisioteràpia, únic a Catalunya, i que es posarà en marxa a partir del curs acadèmic 2015-16. Una de les grans particularitats d'aquest nou grau és que s'impartirà exclusivament en anglès i, a més, incorpora les noves tecnologies a través de l'Escola de Noves Tecnologies Interactives.

El grau interuniversitari en fisioteràpia s'impartirà a les instal·lacions del Campus de la Salut de la Universitat de Barcelona, a Bellvitge. Aquest, amb una durada de 4 anys, com tots els graus de ciències de la salut, constarà d'un total de 240 crèdits . El número de places d'accés serà de 60. Segons el conveni signat pels rectors de les dues universitats, la UdG, a través del centre responsable l'EUSES, serà qui coordinarà i impulsarà aquest nou grau, el qual ja ha estat aprovat pel consell de govern de la UdG i pel Consell Interuniversitari de Catalunya.

El director del grau de fisioteràpia de l'EUSES, Ismael Martí, també destaca un altre element importat com és lligar per primera vegada fisioteràpia amb l'Escola de Noves Tecnologies Interactives: “ A banda de les mans, la fisioteràpia també ha de comptar amb les noves tecnologies, les quals han de ser un ajut per diagnosticar i tractar. D'aquí la importància d'aquest vincle que s'ha fet”, destaca Martí, que posa de relleu que una de les virtuts d'aquesta iniciativa és que s'ensenyarà els alumnes a crear els seus propis aparells multimèdia.

El perfil dels alumnes que opten per estudiar a l'EUSES té un nexe d'unió: un 96,62% dels estudiants admesos (2011 - 2012) havien escollit aquest centre com a primera opció. L'EUSES celebrà aquest proper divendres una jornada de portes obertes on es podran veure les instal·lacions del centre.

LA FRASE

L'aposta que ha fet EUSES ha estat crear una escola pensant en el mercat internacional
Ismael Martí
Director del grau de fisioteràpia de l'EUSES

Aposta per l'excel·lència

El director del grau de fisioteràpia de l'EUSES, Ismael Martí, destaca el model docent del centre que, des del seu punt de vista, el converteix en un referent. Precisament per això, i segons Martí, la vigència del model i el seu grau d'excel·lència fa que sigui exportable. D'aquí el compromís per la internacionalització : “L'aposta que ha fet EUSES ha estat crear una escola pensant amb el mercat internacional i, també, amb els alumnes d'aquí que volen expandir-se i anar a treballar fora del país”, destaca Martí, que afegeix que l'escola ha fet “una aposta important i atrevida buscant el primer grau interuniversitari en fisioteràpia, que és únic a l'Estat”.

Segons Martí, el projecte es va plantejar des de l'EUSES i es va tenir clar des del primer moment que calia buscar la complicitat de dues universitats; per una banda, la UdG, a la qual està adscrita l'escola i, per l'altra, la Universitat de Barcelona. El director del grau de fisioteràpia destaca la importància de l'aposta de fer les classes exclusivament en anglès, cosa que obrirà les possibilitats laborals dels graduats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia