Política

El PSC es renova a Badalona i només continuen 4 regidors

La llista, que encapçala Jordi Serra, es rejoveneix i incorpora en llocs destacats Àlex Pastor, Rubén Guijarro, Raquel López i Christian Carneado

Cauen de la candidatura edils de confiança de Serra

A diferència d'aquelles situacions que van fer història en què el PSC de Badalona havia arribat a tancar la llista electoral minuts abans de la celebració de l'assemblea que havia de ratificar la proposta, l'executiva local ha acordat a principis de setmana una correlació que, amb tota probabilitat, serà ratificada aquesta tarda per la militància. Si no hi ha cap gir d'última hora, els socialistes presentaran una candidatura renovada (només repeteixen quatre regidors sense comptar qui tanca la llista) i molt rejovenida, que en els principals llocs de la candidatura beu de l'actual direcció local.

Darrere de l'exalcalde Jordi Serra se situa el primer secretari de l'organització, Àlex Pastor (35 anys), que ascendeix deu posicions respecte del 2011. Ja hi ha dins del partit qui situa Pastor com l'home que ha de substituir Serra quan aquest abandoni la primera línia de la política. En el número tres, el PSC aposta per Conxa Botey, actual regidora a l'Ajuntament i l'únic dels edils del nucli més proper a Jordi Serra al qual el partit renova la confiança.

I és que l'exalcalde, segons indiquen diverses fonts, no ha pogut imposar la llista que hauria volgut. Prova d'això són les exclusions de la candidatura de Dessirée García (número tres el 2011 i persona que Serra ha intentat salvar), i d'Aniceto Ramírez (número nou fa quatre anys). Una altra absència destacada és la de l'històric José Antonio Lara, que tancarà la candidatura. Dels actuals regidors, es jubilen Francesc Serrano (portaveu del grup municipal) i Pablo Hernán (un edil proper al candidat).

Pel que fa a les incorporacions, el número quatre és una altra cara nova, si més no a les llistes. Es tracta de l'actual secretari d'organització de l'agrupació local del PSC, Rubén Guijarro (té 33 anys). El mandat passat ja va ocupar el càrrec de coordinador de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament de Badalona, quan els socialistes van governar juntament amb CiU i ERC.

La regidora Teresa González (34 anys) repeteix en el lloc número cinc de la candidatura mentre que per al número sis els socialistes recuperen Raquel López (39 anys), regidora entre els anys 1999 i 2007, i persona molt vinculada al sector de Llefià i la Salut, antics feus socialistes que van ser clau el 2011 per entendre la victòria del PP de Xavier Garcia Albiol.

Les dones tindran majoria en els set primers llocs de la candidatura socialista, ja que el set està reservat per a Araceli Cruz, que recentment ha substituït Josep Duran al grup municipal arran de la renúncia d'aquest a l'acta de regidor. Duran, líder del corrent Avancem a Badalona, ocuparà el número quatre de la llista que han pactat ERC i Avancem.

Més executiva local

De la direcció local prové també el candidat que ocupa el vuitè lloc de la llista del PSC, actual segona força a la ciutat. Es tracta de Christian Carneado (amb 31 anys, el candidat més jove), un dels militants més actius a les xarxes socials i autor del bloc d'opinió El contrapunt badaloní. Per darrere de Carneado s'ha acordat situar Blas García, mà dreta de l'exalcaldessa Maite Arqué durant un bon temps. Actualment, el PSC té nou regidors.

Per trobar el primer fixatge extern s'ha d'arribar fins al número deu, tot i que Jordi Serra pretenia “omplir” la llista de persones independents provinents de diferents àmbits de la ciutat. Un comerciant del barri de la Salut, Rafa Pavón, ha acceptat ocupar aquest lloc de la llista. Pavón precedirà Joan Carles Lacruz, actual assessor del grup municipal socialista i membre del secretariat de la Federació d'Associacions de Veïns de Badalona. El número dotze s'estrena a la llista: Dolores Hermoso.

LA XIFRA

4
regidors
actuals del PSC, dels nou que té el partit, estan situats en els deu primers llocs de la llista.

LA DATA

19.03.15
Aquesta tarda,
a les set, se celebra al centre cívic de la Salut l'assemblea que ha de ratificar la proposta.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia