Educació

Volen una empleada menys a la llar d'infants de Riells

Els gestors de L'Escoleta discrepen de l'alcalde i veuen inviable la reducció

L'equip de govern de l'Ajuntament de Riells i Viabrea (ERC i el PSC) considera que la solució al dèficit de la llar d'infants municipal L'Escoleta és prescindir d'una de les quatre treballadores. “És el que marca la normativa per la ràtio de nens i nenes, i és l'única solució”, diu l'alcalde, el republicà Josep Maria Bagot.

Bagot i els altres cinc regidors de l'equip de govern (quatre més d'ERC i un del PSC) van exposar la situació econòmica de L'Escoleta en una reunió a l'ajuntament, dilluns a la tarda. Hi van assistir una quarta part dels pares i mares dels 23 inscrits a l'escola i les cooperativistes (i treballadores) de l'espai, que en tenen la concessió fins al 2031. Bagot explica: “Fem tot el que podem perquè vagi bé, però la concessionària ha de prendre decisions. El dèficit que es genera és per l'excés de personal.”

L'atenció als infants

Per la seva banda, Paula Andreu Feliubadaló, una de les cooperativistes i treballadores de L'Escoleta, veu inviable prescindir d'una empleada: “Hi ha tres educadores [dues per a cadascuna dels dos grups] i una persona de reforç. La quarta persona fa feines administratives i atén els requeriments de l'Ajuntament i les famílies dels infants. És inviable que hi hagi tres empleats perquè no es pot atendre els nens i alhora fer feina de despatx.” La responsable de L'Escoleta afirma que en els dos últims pressupostos municipals no hi ha cap partida per a la llar d'infants. Paula Andreu Feliubadaló diu que l'equip de govern no té voluntat de diàleg i lamenta la migradesa dels sous.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia