cultura

El MOT inicia a Olot el camí cap a Girona

El festival de literatura analitza a partir d'avui la relació amb les ciutats

Una conversa entre l'escriptora Laura Restrepo i el fotoperiodista Kim Manresa sobre dues ciutats colombianes sota el títol de Ciutats al límit: Bogotà i Medellín inicia avui el Festival de Literatura de Girona i Olot MOT a la capital de la Garrotxa, que, en aquesta edició, analitzarà i aprofundirà la relació entre les ciutats i la literatura. Ho farà amb més converses entre autors i a partir de títols que parlen per sí sols d'aquesta intenció: Ciutats al límit, Ciutats pròximes, Ciutats ferides, Ciutats imaginades i Ciutats vençudes. De fet, el primer acte en si serà, també avui, una conferència de la comissària del festival, Mita Casacuberta, que explicarà la relació entre la literatura i les ciutats.

Demà, hi haurà una escapada imaginària a França a través d'Éric Hazan i Josep Ramoneda, amb la conversa La invenció de París. Després, es farà camí cap a Portugal per descobrir amb António Lobo Antunes i Jordi Galves Els misteris de Lisboa, i la ruta s'acabarà amb La gran novel·la sobre Barcelona, a càrrec d'Eduardo Mendoza i Sergi Pàmies.

Després de l'èxit de l'any passat, el matí de dissabte es repetirà el VER-MOT: un vermut en què els escriptors llegeixen fragments de la seva obra. Amb el títol Ciutats pròximes. Conduït per Màrius Serra, hi participaran Vicenç Pagès, Joan-Daniel Bezsonoff, Adrià Pujol, Rafel Nadal i Edgar Illas. Després, a la tarda, Juan Insua i Lolita Bosch debatran a Ciutats escrites, ciutats exposades. El MOT s'acomiadarà d'Olot dissabte al vespre amb la conversa Londres: capital, entre John Lanchester i Matthew Tree. També s'han organitzat activitats complementàries com exposicions, espectacles, projeccions, tallers, rutes i cicles, amb la complicitat d'associacions i entitats gironines i olotines.

Fins al 19 d'abril, més de 40 escriptors participaran en el MOT, d'entre els quals destaquen John Lanchester, Cees Nooteboom, Sorj Chalandon, Rafael Chirbes, António Lobo Antunes, Melania G. Mazzucco, Éric Hazan, Petros Màrkaris, Luis Goytisolo, Lolita Bosch, Sergi Pàmies, Imma Monsó i Eduardo Mendoza. A Olot, el Festival de Literatura se celebrarà a la sala La Carbonera fins diumenge.

La setmana vinent, el MOT es traslladarà a Girona, a la flamant biblioteca Carles Rahola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia