Economia

Denuncien retards en els salaris a la fundació Altem

Segons CCOO, els treballadors no han cobrat la paga de Nadal

La fundació dóna feina a persones discapacitades

La federació d'educació de CCOO de Girona denuncia que la majoria dels treballadors de la Fundació Altem de Figueres cobren amb retard els salaris o, fins i tot, no cobren, i que l'empresa els deu encara la paga extraordinària de Nadal. La fundació privada Altem dóna feina a persones amb discapacitat intel·lectual i té una plantilla d'uns dos-cents treballadors (educadors, cuidadors, monitors i personal de manteniment, de neteja, de cuina). A hores d'ara, aquests treballadors no només encara no haurien cobrat la paga extraordinària de Nadal, sinó que d'ençà febrer han cobrat tard i fraccionat el seu salari, o bé no l'han cobrat. Segons el sindicat, la majoria de treballadors no han cobrat res del mes de març, alguns només 200 euros, i altres, el sou sencer.

Per la seva part, el president de la fundació Altem, Josep Fernández, va explicar que l'impagament de la paga de Nadal i el retard de la nòmina de març són causats per un problema de liquiditat, però assegura que “es cobrarà”. “Estem treballant per reconduir-ho i solucionar-ho de manera definitiva per no haver de patir per aquest tema. Els treballadors han rebut una carta meva en què explico la situació. Entenc que estiguin preocupats però la solució requereix uns dies”, va dir. Els sindicats diuen que des de fa anys la fundació no paga puntualment les pagues extraordinàries de juny i de desembre, i que els treballadors han hagut de suportar des del 2011 que els pagaments es fessin tard i de manera parcial fins a cobrir el total.El gener del 2015 la fundació va decidir “unilateralment” - segons CCOO-, prorratejar les pagues extraordinàries, al·legant que seria la manera d'assegurar els cobraments. E sindicat ja va denunciar que l'empresa no havia informat prou els treballadors i que no s'havia aclarit com es resoldrien les quantitats pendents dels mesos anteriors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia