Política

JORDI LLOVERAS

CANDIDAT DE GUÍXOLS DES DEL CARRER

“La licitació del nou pàrquing hipoteca el pròxim govern”

L'alcaldable guixolenc vol fomentar la participació ciutadana per tirar endavant futurs projectes

Proposa crear un pressupost d'integració social

Carter de professió, l'alcaldable lidera la plataforma que uneix les forces d'ICV-EUiA i l'assemblea local del Procés Constituent, i que concorrerà sota el paraigua de l'Entesa de Progrés Municipal
el punt avui
De tot el programa electoral, quin projecte o proposta en destaca?
Per nosaltres són clau els temes socials i de participació ciutadana. Per exemple, hem fet un càlcul, i del que mensualment es gasta l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols en retribucions a càrrecs electes som capaços d'estalviar uns 9.000 euros. Per nosaltres, la prioritat són les persones.
On anirien a parar, aquests diners?
Els destinaríem directament a un pressupost que nosaltres anomenem d'integració social, per a gent més necessitada, pobresa energètica, malnutrició infantil, el pla social de l'aigua i, sobretot, polítiques d'ocupació.
I què em diu dels aspectes d'educació i cultura?
Tenim moltes idees, però un projecte a destacar és la utilització de l'antic hospital per convertir-lo en un centre cultural. Pel que fa a l'educació, volem impulsar d'una vegada el nou institut Sant Elm i estem en contra de la privatització tant de l'escola bressol com de l'escola municipal de música.
La planificació urbanística té un pes important en el vostre projecte de ciutat?
Nosaltres el que critiquem molt és que Sant Feliu de Guíxols ha estat més de tres anys sense veure una obra pública, però darrerament en els darrers sis mesos hi ha un munt de carrers en què no es pot passar. Cal una planificació urbanística cohesionada, que també s'ha de fer consultant la ciutadania.
Com plantegeu aquesta participació ciutadana?
Proposem crear una sèrie d'associacions de veïns. Aquests es reunirien i farien propostes i concretarien les seves necessitats. Posteriorment els representants d'aquestes associacions traslladarien aquestes propostes al consell municipal.
Aquest any es presenten vuit partits polítics a les eleccions. No ho troba excessiu?
Creiem que és una bestiesa; mai se n'havien presentat tants. Al final tot queda molt atomitzat. Nosaltres ens diferenciem dels altres perquè ens presentem com una mena de plataforma. Som partits polítics als quals s'han afegit ciutadans a títol individual. Combinem la vella política amb cares noves, fins i tot amb gent que forma part del nou procés constituent que té representació a tot el país.
Què en pensa, del projecte de pàrquing subterrani al passeig?
Hi estem totalment en contra. Bàsicament per un aspecte. Sincerament no entenem que si les eleccions són el 24 de maig, i si ara estem a finals d'abril, per què justament ara s'han d'adjudicar unes obres que hipotequen qualsevol futur govern? Nosaltres, que ens hi oposem i tenim un projecte per treure els cotxes del passeig, hauríem d'assumir per nassos aquest pàrquing si guanyem les eleccions. Creiem que fóra bo que el projecte s'hagués inclòs en el programa electoral de l'actual equip de govern, i després que la gent voti i decideixi.
I si guanyen, doncs que ho adjudiquin automàticament l'endemà de les eleccions, no ara. No entenem aquesta pressa de voler fer-ho ara. No es pot jugar amb un aspecte tan emblemàtic com és el passeig.
Com afronteu les eleccions? Sou optimistes?
Tenim molt bones vibracions. Tenim la sort que hi ha gent coneguda del poble. A més, en aquesta època sempre havíem tingut problemes per completar la llista de candidats, i aquest any ja la tenim plena.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia