Economia

Metalquimia crea un joc de taula per despertar la creativitat per innovar

Està enfocat a nens i nenes, a la família, però també als empresaris i directius

Es farà arribar a les escoles de primària gironines que ho sol·licitin

La Fundació Metalquimia i la Fundació per a la Creativació van presentar ahir a Girona el Joc de la Creativació i la nova col·lecció de contes Descobreix els teus talents, que tenen com a objectiu “fomentar la creativitat per innovar dels més joves, permetent-los desenvolupar habilitats com una part del procés d'aprenentatge al llarg de la seva vida”. La presentació es va fer durant un acte celebrat a la biblioteca Carles Rahola de Girona, que estava plena de gom a gom, i en el qual es va poder veure com un grup de nens i nenes feien diverses partides dinamitzades pels seus dissenyadors, Oriol Ripoll i Oriol Quadrada, de l'empresa Jocs al Segon, a la vegada que també van fer participar el públic.

Josep Lagares, president de la Fundació per a la Creativació i director general de Metalquimia, va destacar que el Joc de la Creativació és “un taller de creativitat encobert que neix amb l'objectiu d'ensenyar com definir i solucionar els reptes creatius del món”. El joc, segons Lagares, “pot canviar la vida de tots els que hi juguen ja que els ensenya com afrontar els seus reptes quotidians, i de futur, tot exercitant la ment per generar un munt d'idees, mostrant com triar les millors solucions a aquests reptes amb criteris d'impacte econòmic i valor social, i, finalment, els acostuma a implementar-los amb les màximes garanties d'èxit”. Creat en format de joc de taula, està enfocat a diferents tipus de públic: els nens i nenes, la família, i els empresaris, i directius, el que Lagares denomina “el triangle màgic de l'educació”. El joc completa els itineraris creats fins ara per la fundació per conscienciar els infants del seu potencial i ajudar-los a mantenir la capacitat creativa.

En una primera fase, la fundació farà arribar un exemplar del joc a les escoles de primària gironines que ho sol·licitin, fins a esgotar existències. A més, els impulsors ja estan treballat en el desenvolupament d'una aplicació del joc a fi que la seva distribució pugui ser gratuïta, global i exponencial.

En l'acte hi va participar Miquel Àngel Oliva, director de la fundació, que va presentar la nova col·lecció de contes i va fer balanç del segon any d'activitat de l'entitat: “Més de 4.000 nens d'unes 30 escoles d'educació primària hi han participat.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia