Societat

infraestructures

El pla de rodalies inclou els antics incompliments

Foment anuncia una inversió de 400 milions en tres anys

El conseller Santi Vila demana “fets i no anuncis”

La ministra de Foment, Ana Pastor, va anunciar ahir una inversió de 400 milions d'euros en tres anys a rodalies de Barcelona, dins d'un macroplà d'inversió de rodalies de 18 ciutats de l'Estat per valor de 1.257 milions d'euros. Segons la ministra, l'objectiu és modernitzar els serveis i estacions, suprimir passos a nivell i impulsar el servei de Wi-Fi a la xarxa (es farà una prova pilot a l'estació de plaça Catalunya). Es tracta, va dir Pastor, “del pla d'inversió en rodalies més important des que es va instaurar el servei”.

El que no va exposar Pastor és que Foment no ha materialitzat antigues inversions ja aprovades per aquest mateix servei de rodalies; és a dir, que, de fet, ahir va vendre com a inversió alguns dels projectes ja aprovats i pressupostats fa anys. Per això el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va afirmar ahir que és el moment “dels fets i no dels anuncis”, i va recordar que durant aquesta legislatura “ja s'han subscrit molts acords i ara el que toca és complir i executar obres”.

Vila també va recelar de l'anunci de Foment perquè arriba en període preelectoral i va instar l'Estat a començar ràpidament les obres de la llançadora fins a l'aeroport del Prat, que es posin a licitació els projectes de desdoblament de la R3 i que es facin les obres que ja estan pactades en el pla del 2013, d'aproximadament 380 milions, per millorar la xarxa a l'àrea de Barcelona, i que no s'han executat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia