Política

Bosch reclama un ús social per als edificis de l'Estat al front litoral

Barcelona és l'única capital sense biblioteca provincial i proposa que es construeixi a la seu de Capitania Marítima

Una façana litoral privilegiada però pràcticament sense cap ús ciutadà per la quantitat d'edificis que l'Estat hi concentra i que no són accessibles és el retrat que, ahir, el candidat d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, va dibuixar durant un acte al Moll de la Fusta. Va posar de relleu la quantitat de propietats que el govern espanyol amuntega en una de les zones més privilegiades de la ciutat. Des de l'antiga subdelegació del govern –sense ús fa temps– passant per la seu de Correus, a Capitania Marítima, la Duana o l'estació de França, que d'aquí a un temps també quedarà en desús. En definitiva, un compendi de propietats que haurien de tenir un ús cívic i local, amb la perspectiva de la independència de Catalunya. Bosch va mostrar el seu convenciment que això no trigarà a passar, i ja llança idees de recuperació. Per exemple, a Capitania Marítima proposa que hi facin la gran biblioteca que l'Estat espanyol deu a la ciutat de Barcelona. La capital catalana és l'única que encara no disposa d'aquest servei i, per ERC, l'antic convent de la Mercè seria l'emplaçament idoni. Bosch, a part, creu que hi ha marge perquè abans de la independència Barcelona també recuperi edificis com la caserna del Bruc i el castell de Montjuïc.

LA FRASE

Hi ha molts edificis desaprofitats propietat de l'Estat al front marítim i la ciutat els ha de poder utilitzar
Alfred Bosch
candidat d'erc a barcelona

Dóna suport als autònoms i en reprova la indefensió

Bosch ahir va voler deixar clar el seu suport a la petita i mitjana empresa i al comerç de proximitat, i va assegurar que “els autònoms viuen moltes vegades en la indefensió”. Va explicar que fa propostes com ara l'assessorament legal als autònoms per tal que no siguin víctimes de la morositat, el seu principal problema, i perquè puguin treballar “cobrant quan toca”. Va afirmar que cal que en el Consell Econòmic i Social de Barcelona hi sigui la Pimec, així com una representació forta dels autònoms.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia