Societat

El Celler de Can Roca torna a ser el número 1 del món

La revista ‘Restaurant Magazine' situa el restaurant gironí al capdavant de la llista dels 50 millors a nivell mundial després de baixar fa un any a la segona posició

L'Osteria Francescana (Itàlia) puja de la tercera a la segona posició i el Noma danès baixa de la primera a la tercera

Els germans Jordi, Josep i Joan Roca han hagut d'esperar un any, però aquest dilluns la revista Restaurant Magazine ha tornat a elegir el Celler de Can Roca com el millor restaurant del món, després d'aconseguir-ho per primera vegada el 2013 i que el Noma de Copenhaguen els avancés en la passada edició. La llista s'ha fet pública aquesta nit en la gala The World's 50 Best celebrada avui a la nit a Londres.

Aquest any, en canvi, ha estat el prestigiós local danès el qui ha baixat fins al tercer lloc de la llista de 50 i ha vist com l'avançava l'Osteria Francescana (Itàlia), que puja de la tercera a la segona posició.

Familiars, treballadors i amics del Celler de Can Roca han embogit quan a Londres s'ha pronunciat el nom del restaurant. L'eufòria s'ha desfermat sobretot perquè entre ells hi havia escepticisme sobre quina posició aconseguiria l'establiment. Quan s'ha sabut que el Noma baixava fins a la tercera posició, els nervis s'han començat a notar al restaurant dels pares, on s'han combregat tots per seguir la gala. El cava s'ha destapat sense miraments i tothom ha acabat ruixat, informa l'ACN.

I és que els rumors feien sonar com a guanyador del rànquing el restaurant novaiorquès Eleven Madison Park, però finalment s'ha hagut de conformar amb la cinquena posició, amb el premi de consolació de ser el primer d'Amèrica del Nord. De fet, ha quedat per darrere del peruà Central de Lima, que amb la quarta posició també s'ha erigit com el millor d'Amèrica Llatina.

“Amunt Girona!”

Josep Roca ha fet de portaveu a l'escenari de la sala Guildhall de Londres i ha volgut donar les gràcies a la família per la seva “paciència” i al seu equip per ser “el millor del món”. En el seu discurs, ha destacat que “la cuina està creixent des de les seves arrels i està expandint les seves branques cap a una societat més sostenible, saludable i sensible. Aquesta és una fits de tots nosaltres”, ha dit a la resta de cuiners.

Roca ha posat fi al seu parlament expressant un desig: “Amunt Girona!”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia