Serveis

Els gestors de la piscina de Lloret pleguen perquè han perdut mig milió en un any

Sportise i Clece renuncien a administrar la instal·lació fins al 2018, ja que no hi veuen rendibilitat

Codina és partidari que l'equipament sigui municipal

Les empreses concessionàries de la piscina de Lloret de Mar han renunciat a gestionar la instal·lació, just un any i mig després de fer-se'n càrrec. La unió temporal d'empreses (UTE) entre Sportise i Clece considera que la instal·lació no és rendible perquè el 2014 va perdre-hi 512.431 euros (sense comptar l'amortització tècnica), quan havia previst que el compte d'explotació negatiu seria de només 319.015 euros.

L'11 de maig, els regidors sortints (set de CiU i un d'ERC) van aprovar la resolució del contracte, que expirava el 28 de gener del 2018. Segons l'alcalde en funcions, Romà Codina (CiU), “hem acceptat la renúncia perquè veiem que, tard o d'hora, tindríem un problema”.

En l'acta de la junta de govern, Sportise i Clece reconeixen que, a l'hora d'acceptar la gestió de la piscina, havien calculat que, a partir del segon any, ja començarien a guanyar diners –98.182 euros el 2015 i fins a 874.274 el 2018–. La realitat ha desmentit les previsions dels gestors perquè reconeixen ara que, segons la tendència del 2014, les pèrdues d'explotació del 2015 serien de 359.649 euros.

Fins que no hi hagi un nou gestor, la UTE vetllarà pel funcionament de la instal·lació, inaugurada el 15 de gener del 2014. Codina és partidari que l'Ajuntament es faci càrrec de l'equipament i recorda que ja n'havia parlat amb els portaveus del PSC, ICV-EUiA i ERC fa mesos. El futur govern haurà de concretar la decisió, però Codina creu que el consistori hauria de contractar un director de la instal·lació i un responsable de manteniment si la piscina (de 50 metres de llarg i 25 d'ample) és de gestió municipal.

La municipalització de la piscina també permetria –segons explica Codina– deixar de pagar 200.000 euros a l'any, que el consistori pagava a les dues empreses. Codina elogia el paper de la piscina, que té uns 1.500 socis, i reconeix que han hagut de polir defectes com ara el funcionament de la maquinària, que havia provocat algunes disfuncions en l'aire condicionat i en la temperatura de l'aigua.

Fuertes i una mà negra

D'altra banda, el cap de llista del Moviment independent de Lloret (Millor), Marc Fuertes, veu una mà negra en el fet que l'equip de govern en funcions no informés dels problemes de la piscina abans del dia 24. Per Fuertes, “han amagat els números i això no és una mostra de transparència”. El cap del Millor era partidari de la gestió municipal quan l'Ajuntament va fer el concurs. Hi afegeix que ja va criticar que el consistori es comprometés a vetllar per l'equilibri financer de la piscina.

LA FRASE

Hem acceptat la renúncia dels gestors perquè veiem que, tard o d'hora, tindríem un problema
Romà Codina
alcalde de lloret en funcions

LA XIFRA

512.431
euros
de pèrdues va tenir la piscina de Lloret el primer any. La UTE havia previst que n'hi haguessin 319.015.

LA DATA

28.01.14
Va ser
la data d'inici del contracte dels gestors de la piscina. El conveni tenia quatre anys i s'acabava el 2018.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia