societat
Neix una iniciativa per reduir el malbaratament d'aliments
Una vintena d'entitats i empreses s'han aliat per crear Pont Alimentari, un projecte impulsat per la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable (FPRC) i el Banc de Recursos (BdR) amb el qual es pretenen aprofitar els excedents alimentaris en el sector de la restauració i del comerç al detall, sensibilitzar la població i potenciar la solidaritat. La iniciativa, que ahir va ser presentada, es dirigeix a empreses de càtering i restauració i a comerços d'aliments que desitgin reduir la seva deixalla alimentària i, alhora, donar els seus excedents. El projecte també pretén difondre els beneficis ambientals i socioeconòmics associats a la reducció del malbaratament alimentari i incidir en els hàbits dels consumidors. De fet, els promotors no només volen ajudar les famílies necessitades, sinó que també volen educar els restaurants perquè aprenguin a reduir el volum de menjar que llencen diàriament. De moment, la iniciativa només està vinculada a la ciutat de Barcelona, però tal com va declarar Rosa Garcia, directora de la FPRC, té l'ambició d'arribar a més ciutats. Garcia també va dir que es volen normalitzar actituds com emportar-se el menjar i la beguda consumida dels restaurants. El projecte, que està en fase de prova pilot fins a finals de setembre, ja consta de vuit entitats socials que ja han començat a rebre aliments i també disposa de sis empreses donants –restaurants i cadenes de distribució–. Això sí, s'espera que en les pròximes setmanes tant el nombre d'entitats socials com el d'empreses donants vagi augmentant. El Port Alimentari només acaba de començar.