Política

El govern de Bàscara farà una auditoria per la greu situació de l'Ajuntament

El nou alcalde, Narcís Saurina (ERC), no descarta que s'hagin de demanar responsabilitats al govern anterior pel deute i les factures que estan trobant

“Anem descobrint factures i ens n'arriben encara de noves, és un desgavell; hem de tenir una fotografia exacta de la situació, i en funció del que ens digui l'auditoria no descartem demanar responsabilitats”, diu el nou alcalde de Bàscara, Narcís Saurina ERC). El deute viu de l'Ajuntament de Bàscara és oficialment de 2,4 milions, però l'alcalde explica que a hores d'ara calculen que en realitat se situarà entre 3,2 i 4 milions, unes xifres que l'auditoria que el nom govern encarregarà haurà de determinar. Saurina es mostra molt crític amb la gestió del seu predecessor, Lluís Lloret (CiU), que ha governat a Bàscara des del 1983, i que en les últimes eleccions ha quedat a l'oposició amb tres regidors enfront dels quatre que ha obtingut ERC. Segons Saurina, la situació és particularment complicada per a la guarderia, amb qui l'Ajuntament té un deute d'uns 130.000 euros; també amb entitats com el Pessebre de Bàscara –l'Ajuntament no hauria pagat el lloguer de la seu de l'associació des de fa tres anys–, o per l'estat d'algunes infraestructures com la depuradora de Calabuig, on s'han de fer obres de manteniment, però no hi ha diners per fer-les. Per l'alcalde, cal un pla de xoc. “Gastem més del que ingressem. Prescindirem de tot el que no és indispensable, i buscarem recursos” diu Saurina. L'única sortida segons el nou govern és engegar el polígon industrial d'Orriols, tot i que el projecte està encallat amb intercanvi de denúncies entre el promotor del projecte i l'anterior govern.

Saurina avança que faran una reunió pública per explicar la situació als veïns i donar a conèixer les mesures que vol prendre el govern; entre aquestes, una consulta popular per determinar el sou de l'alcalde, o la creació de consells locals als nuclis del municipi, Bàscara, Orriols i Calabuig. Per altra banda ja s'ha adoptat en ple que un dels dos dies festius del municipi serà d'ara endavant el 18 d'abril, per commemorar que des del 18 d'abril del 2013 ja no passen camions per l'N-II, que travessa Bàscara.

Un cartipàs ampliat a la llista

Narcís Saurina, alcalde, assumeix en el nou cartipàs les àrees de Governació, Hisenda, Promoció, Turisme i Recursos Naturals; Adam Carmona, les d'Urbanisme i Esports; Joan Riera s'encarrega de Joventut, Festes i Sanitat; Empar Méndez porta Educació i Serveis Socials. L'alcalde explica que no s'ha creat una regidoria específica de Cultura perquè consideren que és una àrea transversal que implica el conjunt dels regidors. Saurina també recalca que compten amb la col·laboració d'altres persones que s'havien apuntat a la candidatura i que no han estat elegides, com Raquel Giró , que ocupava el cinquè lloc de la llista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia