Comella converteix Figueres en una gran galeria d'art
Ahir va penjar un quadre de 20 metres quadrats a la plaça Gala i Salvador Dalí
Originari de Manlleu i resident a Rabós d'Empordà, Comella ha estat molt vinculat a la galeria figuerenca Dolors Ventós, on ja s'han pogut veure obres en la mateixa línia –però no, òbviament, de les mateixes dimensions– que aquesta gran superfície blava, amb una escala inserida, que des d'ahir ocupa la façana de la rectoria de l'església de Sant Pere.
Més endavant, l'artista penjarà un altre quadre a la Rambla i pintarà un mural de més de 336 metres quadrats a la paret mitgera situada a la confluència dels carrers Tapis i Rec Arnau. La situació de la resta d'obres que Comella anirà instal·lant pels carrers de Figueres fins al 18 d'abril –dia en què s'inaugurarà tot el conjunt– es mantindrà en secret fins que es col·loquin, ja que es vol provocar un efecte sorpresa al vianant, convertit en un espectador accidental d'aquesta gran exposició d'art a l'aire lliure. Perquè aquest és justament l'objectiu de Comella: alterar la relació tradicional entre l'art i l'espectador, que en aquest cas no és aquell que entra en una sala d'exposicions, sinó qualsevol persona que passa pel carrer, davant d'una de les intervencions de l'artista.
Joan Comella va dur a terme el primer Expo Urbà el 1988 a Roses, on va crear una sèrie de murals per reclamar més respecte per la natura, incloent-hi una plataforma escenari de 18 metres de llargada dins les aigües de la badia de Roses. L'art conscienciat i reivindicatiu de Comella s'ha concretat també en diversos murals fragmentables, les peces dels quals s'han venut per recollir fons a favor de diverses causes.