cultura

Mataró ja té nova directora per portar el Museu

Anna Capella va impulsar el Museu de l'Empordà a Figueres

Ha guanyat la plaça, però falta nomenar-la

El Museu de Mataró ja té un nou cap visible, en aquest cas una responsable, Anna Capella, que ocuparà el càrrec després de guanyar la plaça que estava vacant des del febrer. Va ser a principi d'any quan l'exdirector, Carles Marfà, responsable del museu des del 1983 anunciava que deixava la direcció per motius de salut.

El nomenament d'Anna Capella es farà oficial les pròximes setmanes, tot i guanyar el concurs al setembre. El motiu d'aquest retard és que l'Ajuntament li havia encarregat una exposició que s'està muntant a Ca l'Arenas i de la qual és la comissària. Sí que estan al corrent dels canvis i s'ha comunicat el nou càrrec als treballadors dels equipaments que depenen del museu, l'edifici de Can Serra, Can Marfà, Ca l'Arenas i les restes arqueològiques de Torre Llauder.

El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez (CiU), es mostrava satisfet perquè s'hagi ocupat finalment la plaça. “Ja era hora, en tinc bones referències. Espero que la nova etapa aporti il·lusió i bones idees”, afirma el regidor sense desmerèixer la feina feta fins ara al capdavant del museu.

El mateix regidor reconeixia que s'ha fet llarga l'espera abans no s'han redactat i aprovat les bases per poder convocar el concurs. “Han faltat mans”, deia tot i el reforç d'una persona d'interinatge per assumir aquests set mesos la direcció del museu des de l'àrea de Cultura.

Llarga experiència

Anna Capella és llicenciada en història de l'art i va dirigir durant 17 anys el Museu de l'Empordà, a Figueres. Concebut com a museu d'arqueologia i d'història de l'art, a final de l'any passat l'Ajuntament de Figueres va decidir canviar el model de gestió i fer cessar la directora. Es va dissoldre el consorci fins aleshores participat per l'Ajuntament de Figueres, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i la Fundació Gala-Dalí per dirigir-lo directament des de l'àrea de Cultura. El canvi de model i el cessament van aixecar les crítiques del sector cultural de la comarca. Més de 300 personalitats van signar un manifest en contra del canvi de gestió i els artistes van donar suport a la directora en un acte que va tenir lloc al mateix museu.

LA FRASE

Ja era hora i, a més, en tinc bones referències. Espero que la nova etapa aporti il·lusió i bones idees
Joaquim Fernàndez
regidor de cultura de mataró
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia