Societat

El Parador d'Aiguablava de Begur fa 50 anys

És l'únic de la xarxa de paradors que l'Estat té a les comarques gironines

El Parador d'Aiguablava de Begur, l'únic d'aquesta xarxa a les comarques gironines, celebra aquest any el 50è aniversari de la seva entrada en funcionament. L'etapa s'obre amb projectes nous, noves habitacions remodelades, però essent el segon parador d'questa xarxa estatal que més factura. Està ubicat al privilegiat espai de la punta des Mut. Un acte de petit format, que es va celebrar al parador dissabte passat, va servir per recordar una mica de la seva història, en totes les seves perspectives, fins i tot la controvèrsia que va portar la seva construcció; ja no només per la mateixa edificació sinó perquè en aquell moment es va percebre com una competència al sector hoteler. La presència de coneguts hotelers i professionals del gremi va ser la ratificació de la integració d'aquest equipament al territori al llarg dels anys.

Voluntat de servei

El director del parador, Diego Arnaste, va voler destacar la feina de tots els treballadors que han passat per l'establiment, els quals han “format i formen un equip”, sense el qual no s'hauria pogut oferir el servei. “Parafrasejant l'eslògan d'una cadena hotelera: som els professionals, hem de ser els senyors que serveixen els senyors”. Arnaste, que ha estat director d'altres paradors, com el de Cardona, va destacar el compromís de col·laboració amb el municipi de Begur i el seu entorn. Aquest punt el van ratificar l'alcalde de Begur, Joan Loureiro, i el gerent del gremi d'hotelers de la Costa Brava Centre, Martí Sabrià.

El Parador d'Aiguablava va ser inaugurat oficialment el 24 de gener de 1966 pel ministre de Turisme de l'època, Manuel Fraga Iribarne, i forma part de la Xarxa de Paradors Nacionals de l'Estat que compta amb 83 establiments. Fins i tot es va plantejar fa anys la seva privatització, amb 14 paradors més, però es va desestimar. El d'Aiguablava va començar amb quaranta habitacions. Actualment en té 78, algunes de les quals són suites, a part de gimnàs, piscina, sala de conveccions i dos restaurants. Fins a data d'avui s'han fet moltes reformes, especialment els anys 1984 i 1996, i la del 2015. En temporada alta, hi treballen més de cent persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]