L'Ajuntament de la Garriga engega el procés per nomenar Persona Il·lustre l'arquitecte Manuel J. Raspall

L'Ajuntament de la Garriga ha engegat el procés per al nomenament com a Persona Il·lustre l'arquitecte Manuel J. Raspall (1877-1937) en reconeixement a la seva dilatada trajectòria arquitectònica i cultural.

Raspall va ser un arquitecte amb una activitat molt diversificada, construint tan aviat fàbriques i magatzems - la Granja Viader a Cardedeu - com residències familiars, masies o cases d'estiueig - l'Alqueria Cloèlia a Cardedeu, Vil·la Helius a Barcelona; i la Torre Iris, la Bombonera, la casa Barbey, la casa Sebastià Bosch i la casa d'Antoni Barraquer a la Garriga.

La utilització de pedra en les façanes, el totxo per subratllar les formes, el trencadís (peces de ceràmica trencades) i la ceràmica per afegir color a les façanes, bancs, llars de foc i columnes són elements característics de les construccions de Raspall. El ferro forjat també és un dels elements que utilitza per embellir els seus edificis modernistes.

Però pels garriguencs i garriguenques, serà recordat sobretot per ser el primer a confeccionar una catifa floral durant la Diada de Corpus. Era l'any 1928.

L'any 1934 pateix un atac de feridura que l'aparta definitivament de la seva feina. Raspall va morir el setembre de 1937 a la Garriga i és enterrat al cementiri de la Doma.

Els últims nomenats com a Persones Il·lustres pel Consistori van ser el farmacèutic, escriptor i polític garriguenc Martí Sunyol i el missioner Jordi Mas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.