Societat

Societat

Pas endavant per integrar discapacitats intel·lectuals

El gremi d'instal·ladors del Barcelonès Nord i la Fundació Badalona Capaç signen un conveni per facilitar l'accés laboral a persones amb diversitat funcional

Faran formació específica en el sector

Els usuaris de la Fundació Badalona Capaç tenen una nova via d'integració al mercat laboral de persones amb diversitat funcional a través de les 380 empreses associades al gremi d'instal·ladors del Barcelonès Nord i el Maresme Sud (Aemifesa). L'associació empresarial i la Fundació Badalona Capaç, que s'ocupa de persones amb discapacitat intel·lectual, van signar ahir un conveni que vol facilitar l'ocupació a aquest col·lectiu i preveu també la possibilitat de fer formació específica en tallers monogràfics sobre diverses temàtiques relacionades amb les feines d'instal·lador.

A partir d'aquest conveni, el gremi es compromet a donar a conèixer les possibilitats d'ocupar persones amb discapacitat intel·lectual a les 380 empreses que té associades. També té previst fer-ne difusió entre la quarantena d'empreses que col·laboren amb el gremi per obrir així el ventall de la integració laboral del col·lectiu. La presidenta de la Fundació Badalona Capaç, Maite Arqué, va destacar la importància del conveni signat per aconseguir feina per a persones amb discapacitat intel·lectual a les empreses ordinàries. “Ens permet fer un pas endavant en la integració laboral d'aquest col·lectiu”, va explicar Arqué, que també va valorar la possibilitat de fer alguns tallers específics de formació a les instal·lacions del gremi.

El president del gremi, Eric Martí, manté que la difusió de la tasca de Badalona Capaç per poder inserir els seus usuaris és una prova de la implicació del gremi en qüestions socials, “perquè volem posar el nostra gra de sorra en la creació d'una societat més igualitària”, afirma.

LA XIFRA

380
empreses
estan associades al gremi d'instal·ladors del Barcelonès Nord i el Maresme Sud, Aemifesa.

LA FRASE

Aquest conveni ens ajuda a fer un pas endavant en la integració laboral d'aquest col·lectiu
Maite Arqué
Presidenta de la fundació badalona capaç

Seixanta anys de gremi

El gremi d'instal·ladors del Barcelonès Nord i el Maresme Sud, Aemifesa, celebra aquest any el seixantè aniversari. L'Ajuntament de Badalona va oferir ahir una recepció oficial, encapçalada per l'alcaldessa, Dolors Sabater, als responsables del gremi, que preparen diverses activitats amb motiu de l'aniversari.

A final d'octubre faran una exposició sobre l'evolució de l'associació empresarial durant tots aquests anys, que reflectirà també com ha anat en paral·lel amb l'avenç tecnològic del sector. També està prevista per a la tardor la publicació d'un llibre que recull la història del gremi, que a hores d'ara té associades empreses amb seu als municipis del Barcelonès Nord i el Maresme Sud. El gerent del gremi d'instal·ladors, Antoni Ruiz, ha avançat que la intenció de l'associació empresarial és obrir-se a la resta del territori català i poder incloure empreses dedicades a les instal·lacions d'electricitat, lampisteria, fred i calor de qualsevol punt de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia