Abel Mariné  Font

Abel Mariné Font

Tribuna

Calories o exercici

L'obesitat segueix essent un problema. Organismes internacionals com l'OMS (Organització Mundial de la Salut) donen consells per combatre-la, i els estatals i nacionals ho fan de manera més concreta,...

Tribuna

Consells nutricionals

La preocupació per l'alimentació fa que es busquin informacions i consells, que provenen de fonts de solvència diversa. Les administracions sanitàries i agràries en donen, però no sempre se'ls fa...

Tribuna

Universitat precària

Les universitats públiques es mantenen fonamentalment amb impostos. Les matrícules dels estudiants representen una aportació força més petita. Una altra font d'ingressos són els projectes de recerca,...

Tribuna

Llegums, i per molts anys!

L'Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) ha proclamat l'any 2016 Any Internacional dels Llegums, i s'ha designat l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO)...

Tribuna

Comprimits efervescents

El 6 de gener, aquest diari informava d'un assaig clínic de l'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (Idiap) Jordi Gol, amb pacients de Catalunya i el País Basc, en què s'observa...

Canvi climàtic i alimentació

La recent conferència cimera sobre el canvi climàtic de París ha tingut un obvi ressò per la transcendència del fet evident que hi ha un escalfament global del nostre planeta, que ja està tenint...

La tòfona dels pobres

Com comentava Jaume Fàbrega a la revista El Temps el proppassat novembre, sempre hi ha hagut aliments que han estat considerats vulgars o que els rics no menjaven i, entre aquests, hi ha l'all. Nèstor...

Ens atabalen massa?

La publicació i àmplia difusió de l'informe divulgat per l'OMS (Organització Mundial de la Salut) sobre els eventuals efectes cancerígens de les carns vermelles i de les carns processades, al qual...

Les sardines, la salut i la butxaca

En el darrer saló Barcelona Degusta es van presentar moltes curiositats i innovacions gastronòmiques. Una d'elles, segons informava aquest diari, era un gelat de sardines. Els gelats a base de productes...