Comunicació

’El Documental’ del 33 fa sessió doble al juliol

El programa avança l’horari aquest dissabte (21.55 hores) amb l’emissió d’’El segrest de Núria’

A continuació (22.55 hores) emetrà ’Les 7 vides d’Eduard Toda’

Durant el mes de juliol el programa del canal 33 El documental avança l’hora d’emissió, a les 21.55, amb una sessió doble cada setmana.

Aquest dissabte, 8 de juliol, el programa doble començarà amb l’estrena d’El segrest de Núria, (Zeba Produccions) un documental d’Eduard Miguel que revela per primer cop tots els detalls d’una de les operacions antifranquistes més desconegudes: el segrest de la imatge de la Mare de Déu de Núria, de la qual aquesta nit fa exactament 50 anys.

L’acció la van dur a terme un grup de joves antifranquistes quatre dies abans de la coronació de la Mare de Déu i s’emmarcava en la campanya per reivindicar bisbes catalans. La imatge va estar amagada durant més de quatre anys, fins que va ser retornada, de manera secreta, amb la complicitat del bisbat d’Urgell.

La sessió continuarà a les 22.55 amb Les 7 vides d’Eduard Toda (Mabs i Making Movies), un treball que també posa el focus en una figura molt oblidada de la història de Catalunya malgrat la seva rellevància.

El documental, Codirigit per Toni Orensanz, Manel Vinuesa i Ramon Masip, fa un recorregut biogràfic i humà per la trajectòria de Toda (1855-1941), un prohom de la Catalunya de la renaixença.

Diplomàtic, home de negocis i viatger infatigable, va ser, entre altres coses, el primer egiptòleg català i espanyol, el redescobridor de la catalanitat de l’Alguer i un dels bibliòfils més grans de la història de Catalunya. Va impulsar la reconstrucció del monestir de Poblet, on va passar els últims dies de la seva vida i on és enterrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia