Comunicació

En directe

El Punt AVUI TV

Els familiars dels presos i exiliats, a El Punt Avui TV

Xevi Xirgo conversa amb Betona Comín, Laura Masvidal, Montse Bassa, Anna Puigdemont i Bernat Pegueroles, germanes i parelles dels represaliats

El programa es reemet a diumenge a les 14.30 hores i el mateix dia trobareu un extens reportatge sobre la trobada al diari

El Punt Avui Televisió emet aquest dissabte al vespre (20.30 hores) un programa especial dedicat als presos i exiliats polítics.

El director d’El Punt Avui, Xevi Xirgo, conversa amb familiars dels represaliats, que fan una crida a plantar cara a la campanya de la por desplegada per l’Estat espanyol i no defallir en la mobilització pacífica.

Betona Comín (germana de Toni Comín), Laura Masvidal (parella de Joaquim Forn), Montse Bassa (germana de Dolors Bassa), Anna Puigdemont (germana de Carles Puigdemont) i Bernat Pegueroles (parella de Carme Forcadell) denuncien la retallada de llibertats i el procés d’involució en matèria de drets polítics i socials. Confien, però, que la internacionalització del procés acabi fent reaccionar Europa.

És per això que des de l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC) impulsen una campanya d’enviament de cartes a dirigents polítics europeus, Europe, make a move , per instar-los a la reflexió i sensibilitzar l’opinió pública europea.

Germans i parelles dels represaliats exposen la duresa de la situació a nivell personal , que algunes de les seves famílies ja havien patit en el passat. En aquest sentit, resulta ben revelador el testimoni de Betona Comín, que explica que la seva mare és la que ho porta pitjor, “perquè ella va viure la repressió feixista i diu que són els mateixos feixistes que van posar el pare a la presó”. “Els feixistes l’únic que volen és humiliar, i després, tornar a humiliar”, alerta.

I Masvidal avisa: “El que ha passat ara, o ho capgirem, o tindrem repressió per molt de temps ”. “Només guanyarem si som valents, perquè la gran arma de l’Estat repressor és voler-nos fer por, per bloquejar-nos”, afegeix Comín. Pegueroles creu que la solució passa per Europa, perquè l’opinió pública espanyola només veu un relat girat. Puigdemont també espera que arribi alguna ajuda de fora, però mentrestant cal assumir l’Estat no es farà enrere. “El més important és que es visualitzi la mobilització continuada al carrer. Si no és continuada, multitudinària i pacífica anirem perdent força”, conclou Bassa.

El programa es reemet diumenge a les 14.30 hores. El mateix dia podreu llegir al diari un reportatge especial sobre la trobada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia