Comunicació

Continuïtat matisada

Catalunya Ràdio opta per reforçar els programes de la seva graella seguint les tendències que des de la ràdio digital i els ‘podcasts’ li marca l’audiència

L’emissora serà la primera de tot l’Estat que penjarà els ‘podcasts’ a Spotify

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, és un capdavanter en l’ús i estudi de les xarxes socials. Per això, quan es va fer càrrec de l’emissora pública catalana va posar especial atenció en les possibilits de la ràdio digital. Ara els experiments realitzats per aquesta via i la resposta en forma de podcasts dels programes en antena li han aportat prou elements per establir una programació que en aquesta temporada, que comença dilluns, no té gaires canvis però sí que es reforça sobretot incorporant gent jove en espais de programes ja establerts i en alguns canvis de conductors com el de Roger Escapa, que serà el proper director i presentador d’El suplement, un dels programes de més tradició de l’emissora. També hi haurà canvi en la TdP que ara serà la TdT. La mítica transmissió del Barça deixarà de ser comandada per Joaquim Maria Puyal, que serà substituït per Ricard Torquemada en la direcció del programa. Torquemada espera estar a l’altura de “la gran aportació que va fer Puyal a la ràdio, al futbol, al país i a la llengua”.

Una de les novetats té a veure amb el gran nombre de descàrregues que ha tingut el dramàtic de no ficció sobre el crim de Tor. Carles Porta comandarà Crims. en la mateixa clau de barrejar investigació periodística amb el relat dramàtic. Una altra novetat de cap de setmana serà Un restaurant caníbal a Berlín, que, com va explicar ahir Paula Molés en la presentació de la temporada al Museu del Disseny, “no serà de receptes”, però sí de les innovacions que des de fa anys aporten a la societat la gent del món de la restauració.

La presència informativa de les xarxes s’encabirà en Popap, de Mariola Dinarès, que intentarà aportar una mica de lògica a allò que la majoria utilitzem però sovint sense prou criteri.

Continuaran també l’humor d’APM, Estat de Gràcia, El Club de la Mitjanit, l’incombustible Xavier Solà amb el no menys incombustible La nit dels ignorants 3.0, Xantal Llavina amb Revolució 4.0 i el món de l’emprenedoria i la transformació digital; Albert Segura, amb la visió dels desafavorits a Solidaris i, per damunt de tot: els informatius, amb totes les franges horàries com Catalunya Migdia amb Òscar Fernàndez i Empar Moliner, i l’informatiu de referència matinal El Matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, que davant el panorama informatiu de la nova temporada va dir: “Portem uns anys moguts i mirar-ho per tardor seria optimista. La clau de qualsevol dels programes de la casa és que estigui preparat perquè la realitat ens atropelli i és la gràcia de la vida de la informació.”

El recurs tècnic del futbol inspira nous espais

La incorporació del VAR per aclarir jugades, sobretot les que poden implicar penal o gol, implantat aquesta temporada en la lliga, ha inspirat molt programes a crear espais de repetició pausada de moltes jugades de l’actualitat informativa. Però paradoxalment els que no ho tenien clar són els més afectats per la posada en marxa del VAR: la gent d’esports. Així ho va deixar clar Bernat Solé, que serà la veu que transmetrà els partits del Barça en la TdT i que potser és la persona que ahir va reconèixer no saber com farà la seva feina. Bàsicament perquè cantar un gol després del VAR és encara un territori per explorar. De ben segur li passarà el mateix que a Eudald Serra en cantar els gols VAR en les transmissions dels partits de l’Espanyol i a Eduard Solà, amb els del Girona. Tots plegats estaran aixoplugats sota el paraigua del Tot gira de David Clupés, que el cap de setmana liderarà la informació esportiva que no només es cenyirà al futbol, UniversGP, amb Damià Aguilar, se centrarà en el mundial de Moto GP.

Abans de l’inici d’aquesta programació, també els caps de setmana, hi haurà un tast informatiu d’esports amb el Tot gira migdia, amb Maria Guixà. La informació esportiva la resta de la setmana la liderarà Tot Costa, amb Jordi Costa i Sònia Gelmà, que ahir van anunciar una entrevista dilluns amb Leo Messi, que sembla que ara ja està més bregat davant del micròfon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia