Comunicació

Més de 1.600 pacients han passat pel servei de rehabilitació de Roses

Aquest espai, un cop integrat a la Fundació Salut Empordà, ha permès millorar l’atenció de la població de la zona nord-est de l’Alt Empordà

El servei de rehabilitació de la Fundació Salut Empordà (FSE) ha atès aquest any més de 1.600 persones a Roses. Anteriorment, aquest espai era gestionat per una empresa privada, que duia a terme la seva activitat privada i també atenia pacients de l’hospital de Figueres, gràcies a un conveni de col·laboració entre ambdues entitats.

La integració d’aquest centre a l’estructura del servei de rehabilitació de la FSE, segons una nota feta pública ahir, respon a diversos objectius, que permeten millorar l’atenció de la població de la zona nord-est de l’Alt Empordà. D’una banda, facilita i garanteix la continuïtat assistencial de tots els pacients de la comarca, independentment del centre on rebin la rehabilitació. De l’altra, permet ampliar la franja horària i que la població d’aquesta zona de la comarca tingui l’opció d’assistir a les sessions també a la tarda quan no ho pot fer al matí, i evitar haver-se de desplaçar a l’hospital de Figueres. A banda d’aquest centre, a la FSE cal sumar-hi els dos espais de treball situats a la ciutat de Figueres: el de l’edifici Est de l’hospital de Figueres, destinat a atendre els pacients externs, i el del Centre Sociosanitari Bernat Jaume, per tractar les persones ingressades.

El servei de rehabilitació

El servei de rehabilitació disposa d’un equip multidisciplinari de 21 professionals, entre els quals hi ha 14 fisioterapeutes, quatre metges rehabilitadors, dues terapeutes ocupacionals i una logopeda. En els últims anys, s’han fet diversos canvis per incrementar la superfície destinada al servei de rehabilitació de la Fundació Salut Empordà, amb la voluntat d’oferir millors instal·lacions als pacients i reduir la llista d’espera.

El febrer del 2019 es va inaugurar una nova sala a l’hospital de Figueres per als pacients externs, és a dir, els que no estan ingressats ni són atesos a domicili. Té una superfície de 642 metres quadrats i està situada a l’edifici Est de l’hospital. L’obertura d’aquesta sala va permetre doblar la superfície dedicada a la rehabilitació i descongestionar l’espai del centre sociosanitari Bernat Jaume, que es va destinar a atendre els pacients ingressats.L’equip de fisioterapeutes ofereix atenció als pacients procedents del Servei Català de la Salut i a mútues i privats, i treballa de manera coordinada amb el servei de rehabilitació de la FSE. El local està situat al carrer València, en una planta baixa per facilitar la mobilitat i accés dels pacients. Es tracta d’un espai diàfan i lluminós de 286 metres quadrats a dos nivells, dividit en zona d’electroteràpia, gimnàs, despatx mèdic i vestidors amb lavabos adaptats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cavalls, egües, mulats i rucs, a l’Agenda del Pagès 2023

girona

Rafel Pujol guanya el Bonmatí i Neus Vila queda finalista

girona
xarxes socials

La UE alerta Elon Musk que podria prohibir Twitter si no modera els continguts

brussel·les
mitjans de comunicació

La CNN preveu “centenars” d’acomiadaments

Nova York
L’Última Hora, 13 de novembre

L’Última Hora, 13 de novembre

barcelona
L’Última Hora, 12 de novembre

L’Última Hora, 12 de novembre

barcelona
economia

La matriu de Facebook no inclourà els centres de revisió de continguts com el de Barcelona en els acomiadaments massius

barcelona
comunicació

Musk confirma la compra de Twitter “pel futur de la civilització”

Nova York
comunicació

Elon Musk entra en la seu de Twitter amb un lavabo

Nova York