Comunicació

El periodista Francesc Martínez defensa una tesi doctoral sobre la revista Saó

L'acte té lloc a la Sala César Simon de la Facultat de Filologia de la Universitat de València Estudi General

Durant el matí del divendres 13 de desembre té lloc l'acte de defensa de la tesi doctoral, el títol de la qual és: “La revista Saó (1976- 1987): La construcció de la premsa democràtica valencianista i de la identitat valenciana progressista”.

L'acte té lloc hui divendres 13 de desembre de 2013 a la Sala César Simón de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València Estudi General, a les 11 hores.

Els membres que conformen el tribunal avaluador de la tesi representen el bo i millor del professorat doctor existent a diverses universitats de l'estat i en aquest sentit, s'ha de citar el doctor Antonio Laguna Platero de la Universidad de Castilla-La Mancha; la doctora Dolors Palau Sampaio de la Universitat de València i la doctora Estrella Israel Garzón de la Universidad Cardenal Herrera de València.

Els directors de la tesi que hui s'hi defensa han estat els doctors Josep Lluís Gómez Mompart i Francesc Andreu Martínez Gallego de la Universitat de València.

La tesi analitza la fundació, organització i evolució de Saó en la seua primera etapa, així com els discursos i lluites de la revista (tant en l'àmbit religiós com el nacionalista) en els anys de la Batalla de València. La tesi contempla Saó com una publicació filla del Vaticà II i de Nosaltres els valencians, un cas singular en la història de la premsa valenciana ja que hi ha una convergència entre el progressisme catòlic i el nacionalisme cultural d'esquerres que beu de Joan Fuster.

La investigació inclou també un extens capítol dedicat a l'altra premsa identitària coetània a Saó, és dir, la premsa escrita en valencià de la que es recull un catàleg de 142 publicacions periòdiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia