Saó desempolsa Joan Roís de Corella
Destaca el valor d'aquest personatge cabdal en la literatura catalana del segle XV
L'últim número de la revista degana en valencià, s'apropa a una de les figures més notables de la literatura catalana del segle XV, Joan Roís de Corella, nomenat escriptor de l'any per l'AVL i de qui comencen a ploure estudis i publicacions.
El monogràfic mensual de Saó ha volgut destacar la importància d'aquest autor, sovint oblidat fora dels cercles erudits.
Amb el propòsit de contribuir a la coneixença i difusió de Lo Cartoixà, potser l'obra més important de Corella, Saó ha sol·licitat la col·laboració de sis especialistes: Miquel Navarro, Joan M. Furió, Albert Hauf, Rafael Alemany, Antoni Ferrando i Vicent J. Escartí.
Així, els articles de Miquel Navarro i Rafael Alemany ressegueixen les passes del gran ressò que l'obra tingué durant l'Edat Mitjana. Furió proposa un anàlisi dels avatars de l'edició de l'obra en “Editar el Cartoixà Joan Roís de Corella”. Tot seguit, el reconegut filòleg medievalista Albert Hauf analitza el context de Lo Cartoixà en “Les vides de Jesucrist: el perquè d'uns bestsellers medievals”. Antoni Ferrando reivindica el gran valor de l'obra en “L'interés cutural de Lo Cartoixà de Joan Roís de Corella”. Finalment, V. J. Escartí comenta el viatge de l'obra a través dels segles fins la Renaixença, es tracta de “Corella i Lo Cartoixà entre el Renaixement i la Renaixença”.
D'altra banda, el número es completa amb l'habitual repàs de la situació social, cultural i literària valenciana, amb interessants articles com “Les inversions fotovoltaiques i l'enganyifa de l'Estat” de Rosa Dasí i Vicent Verdevio, o la completíssima entrevista amb Adolfo Utor, presidente de ANAVE, del Consell del Mar de la CEOE i de la naviera Baleària.