Comunicació

‘Merlí', l'èxit de la temporada de TV3

Reuneix cada dilluns més de mig milió de catalans i els episodis se situen entre els vídeos més vistos a Internet

L'estrena d'una sèrie suposa sempre un risc. I Merlí de TV3, la gran aposta de la cadena catalana per aquest curs, es confirma com un dels èxits de la temporada. Protagonitzada per Francesc Orella en el paper de Merlí Bergerón, un professor de filosofia d'institut força peculiar, té una audiència mitjana d'excel·lent: 563.000 espectadors i una quota de pantalla del 18%, cinc punts i mig més que la quota del setembre amb la qual TV3 va ser la cadena més vista a Catalunya: 12,5%. Els dos episodis emesos a l'octubre també superen àmpliament la quota de la cadena catalana aquest mes; a data del 13 d'octubre és del 12,9%. Segons les audiències tradicionals que quantifica Kantar Media, Merlí va batre el seu rècord de temporada el dilluns 5 d'octubre amb l'episodi dedicat a Aristòtil, amb gairebé 600.000 espectadors i una quota mitjana del 19,3%. La sèrie és líder de la seva franja horària i competeix amb pesos pesants com el xou de talents musicals infantils La Voz Kids de Tele 5. Les visualitzacions per Internet són també xifres a tenir en compte per quantificar l'èxit de la sèrie. En aquest sentit, els capítols se situen en els primers llocs del rànquing dels vídeos més vistos al servei de TV3 a la carta .

Merlí ha sabut combinar les trames pròpies d'una sèrie d'institut, dirigint-se a un perfil de públic adolescent, amb continguts que també poden atraure el públic adult. La personalitat de l'actor Francesc Orella, per al qual la sèrie sembla un vestit fet a mida, és un altre dels punts a favor d'una sèrie –un entreteniment que també fes reflexionar– que té com a eix argumental la filosofia. A cada capítol, el pensament d'un filòsof es converteix en el fil conductor. Així, s'ha vist com Plató pot ajudar un noi agorafòbic o si un alumne vol lligar amb una noia, Maquiavel li serveix d'inspiració. En aquest sentit, Epicur, Hume i Nietzsche són alguns dels personatges invisibles de la sèrie.

GEMMA BUSQUETS



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia